Manisa Özel Şehzade Mehmet ilkokulunda 2 Mart’ta başlayan ve 1 Nisan’a kadar devam edecek olan ‘Babam benim için yarışıyor’ spor turnuvası büyük ilgi görüyor.
Özel Şehzade Mehmet İlkokulunda 2 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında her Pazartesi-Çarşamba günü saat 19.00’da yapılan spor turnuvası büyük ilgi görüyor. Veliler arasında yapılan spor turnuvasında öğrencilerin aileleri kendi aralarında değişik spor müsabakaları gerçekleştiriliyor.
Öğrencilerin sosyal ortamlarda model kişiliğinin oluşmasına, eşit şartlarda mücadele gelişimine, davranış ve özgüven kazanmasına katkı sağlayabilecek, “Babam Benim İçin Yarışıyor” etkinliği büyük beğeni toplarken, öğrenciler; babalarının onlar için yarışmasını, birkaç saat vakit ayırıp birlikte etkinlik yapmayı çok önemsediklerini belirttiler. Mutluluk yüzlerine yansıyan öğrencilerin bu durumundan okul idarecileri de memnun kalıyor.
Turnuva da sırası ile ok atışları, basket topunu sektirerek potaya atma, dart, pinpon topunu üfleyerek minik kaleye gol atma, pinpon topunu sektirerek bardaklara atma ve minyatür kaleye ayak topuğuyla gol atma yarışları yapılıyor. Her kategoride 2+5 atış yapılabilen turnuvada ilk iki atış deneme sonraki beş atış ise puanlı yapılıyor. Yarışmalar sonunda tüm kategorilerde alınan puanlar toplanarak yarışmanın ilkleri belirleniyor.
Yarı final ve Final şekilden devam edecek olan turnuvada her veliye katılım belgesi, dereceye girenlere madalya ve sürpriz hediyeler verilecek.
Oldukça coşkulu bir havada geçen turnuva hakkında açıklama yapan okul müdürü İrfan Demir, “Özel Şehzade Mehmet ilkokulu öğrencisi olmak ayrıcalık olduğu gibi, öğrenci velisi olmak da bambaşka bir ayrıcalıktır. Bizi yalnız bırakmayıp katılan velilerimize ayrıca teşekkür ederiz. Biz büyük bir aileyiz. Özel Şehzade Mehmet İlkokulu olarak bu bilinçle inancımız tam yolumuza devam ediyoruz. Sevgili ve kıymetli öğrencilerimiz, geleceğimizin mimarları, iyi ki varsınız.” dedi.