Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından düzenlenen Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri Kadir Gecesi ile anlam kazandı. Binlerce Manisalı Yunus Emre Türbesinde düzenlenen özel gecede dualar etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde yapılacak çevre düzenlemeleriyle 2016 yılında yepyeni bir çehreye kavuşacağını söyledi.
MİNİK SEMAZENLERE BÜYÜK İLGİ
Kula’da 15’incisi düzenlenen Yunus Emre’yi Anma ve Kadir Gecesi programı, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi önünde gerçekleştirildi. Sema gösterileri ve ilahilerle başlayan etkinliğe Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. etkinlikte minik semazenlerin yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle gecenin manası yaşanırken, etkinlikler sahura kadar devam etti.
Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri ve Kadir Gecesi özel programında konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Yunus Emre’nin sözleriyle başladığı konuşmasında çok özel bir gece yaşadıklarını belirtti. Tosun, “Yunus’un gönül sofrasına hoş geldiniz. Bu gece af gecesi, yakarış gecesi. Bu gecenin bereketinden daha fazla istifade etmek için birlikteyiz. Kadir geceniz mübarek olsun. Dinimizde bu gecenin ayrı bir önemi var. Bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kur’an yüce Allah’ın yer yüzünde sofrasıdır. Ülkemizin, dünyanın barışı için dua edeceğiz. İnsanlığın sevgi ve kardeşliği için dua edeceği. Tüm dünya için , Ortadoğu, Afrika doğu Türkistan’daki insanlar katledilirken daha çok dua edeceğiz. Gönüller yapmaya geldim diyen Yunus Emre’yi bugünlerde daha çok anıyoruz. Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol diyen Mevlana’yı daha çok anıyoruz. Kula’da Yunus Emre’yi daha çok sahip çıkmalı, her geçen yıl biraz daha sahiplenmeliyiz. Geleceğimiz talimatı olan çocuklarımız onları anlatmalıyız. Bugün kulada tarihi bir gün daha yaşıyoruz. Türbenin için dışı mahşer yeri gibi kalabalık. Çok güzel anlar yaşıyoruz. Bu güzelliği bir araya gelerek oluşturabiliyoruz” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Yunus Emre diyarında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, 17 ilçeden vatandaşı gönül sofrasında buluşturduklarını dile getirdi. Yunus Emre’nin sözleriyle vatandaşlara seslenen başkan Ergün, “Tüm hayatı boyunca Allah aşkını yaşamış İslam tarihinin en büyük bilgesi Yunus Emre, Cenab-ı Allah’a duyduğu aşkı şiirleriyle anlatmıştır. Yolunu hak yolu bellemiş, ‘Yaradılanı sevdik yaradandan ötürü’ diyerek hayat felsefesini en güzel şekilde ortaya koymuş olan bu büyük Türk İslam âlimi, günümüzde de sözleri, yaşantısı ve eserleri ile bizlere ışık olmaya devam etmektedir. Bu gece 1000 aydan daha hayırlı olan ve Kur’an-ı Kerim’in de bu gece inmeye başladığı mübarek Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. Bu mübarek gecede Allah, tuttuğumuz oruçları ve ettiğimiz duaları kabul etsin. Bu güzel etkinlik nedeniyle başta Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Dualarımız ve ibadetlerimizin Allah katında kabul olmasını ve bu mübarek gecelerin birlik, beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ebediyete intikal etmiş büyüklerimizin de ruhlarına ulaşmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle önümüzdeki günlerde kutlayacak olduğumuz Ramazan Bayramı’nızı da şimdiden tebrik ediyor, daha nice Ramazan ayı ve bayramlarda bir arada olmamızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
YUNUS EMRE TÜRBESİNİ UNUTMADIK
Başkan Ergün, Kula’ya yapacakları hizmetlerin bir bir hayata geçtiğini belirterek, özellikle Yunus Emre Türbesi ve Tabduk Emre Türbesinde yapacakları değişimi anlattı. Başkan Ergün, “Tabduk Emre ve Yunusemre türbesine ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir Gecesi gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok güzel bir projemiz var. Meydanlar, piknik alanları, satış stantları, ibadetlerini yapabilecekleri alanlar, abdesthane ve şadırvan ile buraya yakışır bir düzenleme yapacağız. Mahallelerimize ve mahallelerin ilçe merkezine bağlantı yollarına asfalt çalışmamız da yakın zamanda başlıyor. 3 aydır üçüncü itiraz yapıldı. Bugün sahada çalışmayı gönül isterdi. Ancak her şerde bir hayır vardır. 15-20 günlük süre içinde neticelenmesine müteakip asfalt çalışması her şeye rağmen başlayacak. Bu yıl Kula ilçemize toplam 192 kilometre asfalt atılmasının planlaması yapıldı” dedi.
KULA’YI TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ YAPACAĞIZ
Kula’nın turizm potansiyeline de dikkat çeken Başkan Ergün, Kula’yı turizm gözbebeği yapma sözü verdi. Başkan Ergün, “Yine turizm açısından büyük bir potansiyeli olan ilçemizin bu yönünü ön plana çıkarmak için ciddi ve kararlı adımlar attık. Bekir Beyler ve Beyler evlerinin restorasyonları hızla devam ediyor. Yeni evlerin de tapusunu teker teker alıyoruz. Modern meydanları, pazaryerleri, yeni otogarı, parkları, cadde ve bulvarlarıyla Kula ilçemizi adına yakışır bir şekilde değiştireceğiz. Hedefimiz ilçemizi turizmin göz bebeği haline getirmek. Jeopark noktasında büyük bir birlik oluşumu noktasında gerekli kararları alarak girişmelere başladık. Şuanda Salihli, Kula ve Büyükşehir birlikte hareket ediyor. Bu duygularla bu güzel etkinlikte sizlerle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yunus’un diyarında, Yunus’un sofrasında bu gönül birlikteliğinin sağlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MHP Manisa Milletvekilleri Zeynel Balkız ve Erkan Akçay da birer konuşma yaparak, Türk İslam aleminin ve Manisalıların Kadir Gecesini kutladılar. Konuşmaların ardından Kula Belediye Başkan Hüseyin Tosun, Başkan Ergün’e el işi kaftan hediye etti. ardından Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi bahçesinde binlerce kişi teravih namazını kıldı.