Türkiye’de ağır kış şartları hüküm sürerken önemli bir sektör olan zeytin ve zeytinyağında ağır kış şartlarına rağmen üretim sürüyor.
Bilindiği gibi Türkiye 200 milyona yakın zeytin ağacı varlığı ile dünyanın önde gelen zeytinyağı ve zeytin üretici ülkeleri arasında yer alıyor. Zeytinin anavatanı Ege Bölgesi’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri ise çiçek diyarı olarak bilinen Bayındır ilçesi. Bölgede 3,5 milyon zeytin ağacı bulunuyor. Bu nedenle Kasım ayından başlayarak Şubat sonuna kadar devam eden zeytin hasadı bölgenin ekonomik candamarlarından birisini oluşturuyor.
Bayındır Belediye Baikanı Dr.Ufuk Sesli, Bayındır zeytinyağının kaliteli olması nedeniyle tercih edildiğini ifade ederek, ’’Sıfırın altında seyreden hava sıcaklıklarına rağmen zeytin hasadına devam edilmektedir.
Geçtiğimiz yıllar 5 türk lirasından alıcı bulan bir kilo zeytinyağı bu yıl 10 Türk lirasından satılmaktadır. Fakat her şeye rağmen dağlardaki zeytinlik alanlarda zeytin veriminin düşük olması, üreticinin beklenen gelirin elde edilememesine sebep olmuştur. Biz buna karşın üreticimizin emeğinin karşılığını almasını canı gönülden istiyor ve sektör için bereketkli bir sezon diliyoruz’’ dedi.