Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2015 yılında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yeni yatırımların yapılacağını duyuran Güler, ayrıca merak edilen konular hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, son günlerin tartışılan konusu su meselesi ve 2015 projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son 50 yılın en ağır kış şartlarını geride bıraktıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, Belediye olarak doğal afet eylem planlarının olduğunu, geçtiğimiz haftalardaki yoğun kar yağışında yaşanan sıkıntıları Tavşanlılıların desteğiyle başarılı bir şekilde aştıklarını söyledi.
Gazetemizin gündeme getirdiği çatılardaki kar kütlelerinin sıkıntı oluşturmasına da değinen Başkan Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak aldığımız karar neticesinde vatandaşlarımızın yardımına koşarak gereken çalışmaları yaptık. Bu ağır şartlarda görevlerini yerine getiren Belediye personelimize de teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Su kesintileri konusunda da ana hatta yaşanan sorun nedeniyle yüksek kesimlere belli zamanlarda su veremediklerini hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Vatandaşlarımıza yine sizin aracılığınızla ana hattımızda 7 patlak olduğunu, ilk önce Şubat ayında, daha sonra da Mayıs ayında yaklaşık 10 günlük bir su kesintisinin yaşanacağını ve bu çalışmaları yürüteceğimizi söylemiştik. Ancak geçtiğimiz hafta yaptığımız çalışmalar sonrasında böyle bir durumla karşılaşmayacağız. Sularımız kesilmeden bu yaz tespit ettiğimiz patlakları düzelterek sorunu çözeceğiz” diye konuştu.
2015 yatırım ve proje çalışmalarından da bahseden Başkan Güler, bazı mahallelerde yürütülecek alt yapı çalışmalarından, Ada Mesireliği’ndeki düzenlemelere, atık su arıtmadan, Mevlevihane inşaatına, sokak iyileştirmelerinden, Göbel’deki yatırımlara kadar birçok konuda bilgiler aktardı.
Başkan Güler 2015 yılının Tavşanlı halkına hayırlar getirmesini dileyerek şunları kaydetti:
“Biz Belediye olarak çalışma yeteneğini kazanmış, bütçesi yeterli bir kurumuz. Geçmiş yıllarda gördük ki, planlı bir çalışma programı ile yüzde 30 gibi ciddi bir tasarruf sağlıyoruz. Bu bağlamda 2015 yılında yapacağımız çalışmalarla birlikte 2016’ının da planlamasını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında Çukurköy, Çırçırçeşme, Kavaklı ve Ulucami mahallelerimizdeki birçok caddede altyapı ve üst yapı işlerimiz devam edecek. Merkezi hükümet ile ortak yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Ada Mesireliği’nde 2 milyon 800 bin TL’lik taş döşeme işini ihale edeceğiz. Yüzde 40’lık bedelini Orman ve Su İşleri Bakanlığının karşılayacağı hayvan barınağı yapım işi ile birlikte yüzde 50 hibe destekli atık su arıtma projesini ihaleye çıkaracağız. Konya’daki Mevlevihane ile birlikte ortak bir proje oluşturarak Tavşanlı Mevlevihanemizi inşaa edeceğiz. Uzay çatı olarak bilinen alanda bedesten ve Göbel’de de açık havuz ve aqua park inşaatı da gündemimizde yer almaktadır” şeklinde konuştu.
Bu arada, yaşam alanları ve sosyal projelere de değinen Belediye Başkanı Mustafa Güler, geçtiğimiz yıl başlatılan camilerin tuvaletlerinin yenilenmesi, 3 mahallede düğün salonu inşa edilmesi, 22 park ve 2 halı sahanın yapım işlerinin de 2015 yazında gerçekleştirileceğini söyledi.(İÖ-EFE)