Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi’nden burs alan öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tertip edilen program büyük beğeni aldı.
Adıyamanlılar Vakfı’ndan burs alan öğrenciler tarafından organize edilen programa AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Milletvekili adaylarından Adnan Boynukara, Halil Fırat, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, bazı STK temsilcileri ve vakıf gönüllüleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, bursiyer öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğu programın önemine vurgu yaparak, gençlerin peygamber ahlakı ve peygamber sevdası ile yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Akıncıoğlu, yaklaşık 700 öğrenciye burs veren Adıyamanlılar Vakfı’nın gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitim alanında da önemli kurslar, seminerler, konferanslar ve sempozyumlarla önemli projelere imza attığını, önümüzdeki dönem içerisinde bursiyer sayısının arttırılarak öğrenci yurdu çalışmasının başlayacağını belirtti.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Peygamber Efendimizin (SAV) izinde Kuran’ın ışığında yürüyen bir gençliğin daha başarılı ve daha müreffeh olacağının altını çizerek, öğrencilere Peygamber (SAV) Efendimizin yaşamından örnekler verdi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise, öğrencilerin ve vakıf yönetiminin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, öğrencilere büyük Türkiye yolunda büyük hedefleri olması ve kendilerini daha da geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü de, öğrencilerin öğrenim gördüğü dersliklerinde hocaları ile aile ve arkadaş ilişkilerinde, yarın başlayacakları iş hayatında karşılarına çıkabilecek engeller ve bu engelleri nasıl aşabilecekleri, başarını sırları, toplum içerisinde saygın bir kimliğe nasıl kavuşulur gibi birçok konuda öğütler vererek, Kuran’ın ışığında Peygamberimizin sünnetine sımsıkı bağlı kalmaları gerektiğinin altını çizdi.
Program ilahi ve ezgi dinletileri ile devam etti.