Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Sandıklı İlçe Müftülüğü iş birliği ile “Cenaze Yıkama Kursu” açılacağı belirtildi.
Sandıklı Müftülüğü’nden gelen talep üzerine çalışma başlatan Halk Eğitim Merkezi, “Cenaze Yıkama Kursu” açmak için çalışma başlattığı, araştırmaya ve uygulamaya dayalı olarak yapılacak olan kursta, cenaze yıkama elemanları yetiştirileceği ifade edildi. Kursta bayanlara eğitim verileceği, eğitimlerde cenazeyi kefenleme, yıkama, gibi ölüm öncesi ve ölüm sonrasında nelerin yapılabileceğine ilişkin birçok önemli konuların işleneceği belirtildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve dersleri bayan Kuran kursu öğretmenlerinin vereceğini aktaran, Sandıklı Halk Eğitim Müdürü Mustafa Yavuz, “Müftülüğümüze ve kurumumuza bu konuyla ilgili olarak sürekli başvurular yapılıyordu. Özellikle bayanların cenaze yıkama işlemlerinde sıkıntı çekiliyor. Açmış olduğumuz kursla bunun önüne geçilmiş olacak. Kadınların en çok istedikleri kurs, cenaze yıkama elemanı yetiştirme, yani gassallık kursu. Ahirete intikal eden vatandaşlarımızın usulüne uygun definlerinin sağlanması ve dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla açacağımız kurslara, kadın kursiyerlerimiz katılabilecek. Köylerde imamlarımız, erkek cenazeleri için yıkama ve kefenleme işlemini yerine getiriyor ancak kadın cenazelerinin yıkanması ve kefenlenmesi konusunda çeşitli zorluklar yaşanıyor. Bu yöndeki ihtiyaç nedeniyle vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda kurs açıyoruz. Kurslar 32 saat 4 hafta boyunca sürecek. Kurslarımız pratik ve teorik olarak yapılacak. Cenaze yıkama kursunun sonunda, kursiyerlerimize kurs sonunda sertifika vereceğiz” dedi