Manisa’nın Büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin arasında kalan Çaybaşı Deresi’nin temizliğinin 2014 yılının ekim ayında Yunusemre Belediyesi tarafından temizlendiği mayıs ayında da Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri tarafından ortak bir faaliyetle temizleneceği açıklandı.
Manisa’da yerel bir gazetede çıkan ‘Çaybaşı Deresi sahipsiz kaldı’ şeklindeki haber üzerine açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Yunusemre Belediyesi tarafından 2014 yılı eylül ayı içerisinde Çaybaşı Deresinin temizliğinin yapıldığını ve Çaybaşı deresinin sahipsiz olmadığını söyledi.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
"Yunusemre ve Şehzadeler sınırları ortasında kalan Çaybaşı Deresi, yaşanabilecek doğal afetler neticesinde oluşabilecek sel taşkınları önleme adına 2014 eylül ayı içerisinde adı geçen derenin temizliği belediyemiz temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmıştır. İçerisinde bulunduğumuz kış mevsimi nedeniyle derenin temizliği şuan için mümkün olmadığından, akarsu debisinin düşük olduğu mayıs ayı içerisinde kardeş belediyemiz Şehzadeler Belediyemiz ile yapacağımız ortaklaşa çalışma ile derenin temizliği yapılacaktır. Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizde ikamet eden hemşehrilerimiz şunu bilsinler ki Çaybaşı Deresi asla sahipsiz değildir."