AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Zeyyat Kafkas, 23 Mart Pazartesi günü yapılacak olan temayül yoklaması öncesi Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Zeyyat Kafkas, yıllardır sivil toplum örgütleri içerisinde Trabzon’a hizmet ettiğini hatırlattı. Kafkas "Bir kardeşiniz ve arkadaşınız olarak siyasete atılmaya karar verdim ve AK Parti’den aday adayı oldum. Yola çıkış gayemiz, uzun süredir bir çok sivil toplum örgütü bünyesinde hizmet ettiğimiz Trabzonumuzun taleplerini yerinde takip etmek, sizlerden gelen proje önerilerini alarak hayata geçirmek olacaktır. Her birimizin hedefinin, sorumluluğunu taşıdığımız sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendikalar bünyesinde yaptığımızı bir çok destek ve yatırımla kentimizin sürekli kalkınmasına ortam sağlamak olduğunun bilincindeyim" dedi.
Kafkas, STK’ların temsilcilerinden destek isteyerek "Önce partimiz, sonra da halkımız teveccüh gösterip uygun gördükleri taktirde meclise gittiğimiz de yerel potansiyelleri yine yerel kaynaklarla planlayarak uygulama ilkesini kendimize amaç edineceğiz. İşte bu noktada her birinizin şahsıma vereceğiniz desteği fazlasıyla önemsiyorum. Bölgeler arasındaki farklılıkları gidermek amacıyla bölesel projeleri hayata geçirmek zorundayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de el ele ve güç birliği içerisinde kentimize hizmet noktasında buluşacağımızdan eminim" ifadesini kullandı.
Çağdaş ve modern demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan örgütlenme ilkesinden hareketle sivil toplumun güçlenmesi adına bizlere büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Kafkas, "Yeni Türkiye hedefiyle yola çıkan partinin yeni yüzü olarak karşınızdayım. Yeni Türkiye istikrar, kalkınma, özgürlük ve demokrasi demektir. Bölgeler arası ayırımların ortadan kalktığı, dostça bir yaşamın temellerinin atıldığı, farklı bir düzene doğru yol alıyoruz. Bu anlattığımız düzeni yerleştirmek, özümsemek ve yaşam koşullarına uyarlamak amacıyla yeni bir anayasa inşa etmek de hedefler arasındadır. Toplumsal düzenin yerleşmesi adına oluşacak bu Anayasa’yı hayata geçirecek çoğunluk iktidarı için her birinizin oyuna ve desteğinize ihtiyacımız var" diye konuştu.
"DOKAP EYLEM PLANI’NDA BİZİ İLGİLENDİREN 5 ANA KONU VAR"
Kafkas, DOKAP eylem planında kendilerini ilgilendiren 5 ana konu olduğunu belirterek "Turizm ve çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik kalkınma, Alt yapı ve Kentsel gelişme, Sosyal gelişme, Yerel düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi. Ülkemizin uluslararası alanda gelişmiş ekonomiler ile rekabet edebilecek, ulusal gelişime katkı verebilecek projelerimizin de Dokap Eylem Planına girmiş olmasından İş Dünyası olarak büyük mutluluk duyduk. Bütün bunlar şunu ifade etmektedir ki, 7 Haziran 2015 sonrasında kurulacak olan hükümetin, bölgemize yönelik çalışma planı ve programı hazır edilmiş durumdadır. İşte tamda tüm bunların yerinde takip ilkesinden hareketle içinizden çıkan bir Kardeşiniz, arkadaşınız ve STK paydaşınız olarak sizlerin desteğini çok önemsiyorum. Allah nasip ederde sizleri mecliste temsil etme yetkisini alırsam, hep birlikte yapacağımız ilk icraat ’Trabzon Yatırım Proje Platformu’ kurmak olmalıdır. 2023 hedefleri doğrultusunda ulusal kalkınmaya eş değer bir ileri ekonomi modelini hedef almalıyız. DOKAP Eylem Planı’nı hazırlanmasına katkı veren Japon uluslararası işbirliği ajansı JİCA’nın bölgemizde yaptığı değerlendirme sonucunda Trabzon-Rize bandında bir ’Sanayi Kuşağı’ oluşmasını önermiştir. Bu Öngörü, 14 Şubat’ta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ’Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri bölgesi’ projesinin ne kadar gerçekçi, ne kadar doğru olduğunu ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
69 YILDIR TRABZON’DA DEMİR YOLU KONUŞULUYOR
Zeyyat Kafkas, seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu belirterek, "Eski duayen Belediye Başkanlarımızdan Hasan Melek’i ziyaret ettim. Kendisi çok iyi bir arşive sahip. Bana 1946 yılında yayımlanan ’Halk Gazetesi"nin başlığı olan ’Trabzon’a Demir Yolu Müjdesi" başlığıyla yer alan haberi gösterdi. Trabzon’da demiryolu yıllardın konuşuluyor ama bu yönde bugüne kadar olumlu bir adım atılmadı. Bunların takipçisi olacağız" dedi.