Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Çukurkuyu Belediyesi tarafından Terzibaba Kültür Merkezi’nde düzenlenen Osmanlıca Kursuna katılarak, Çukurkuyu Belediye Başkanı Adnan Delikanlıoğlu’ndan kurs hakkında bilgi aldı.
Çukurkuyu Belediyesi destekleriyle İl Müftülüğü bünyesinde Çukurkuyu Beldesi sakinlerine Bulutlu Mahallesi Camii İmam Hatibi Numan Uçar tarafından yatsı namazına müteakip verilen Osmanlıca Kursunda konuşan Vali Kahraman, üç kıtaya hükmeden ecdadımızın kullandığı dilin üç lisandan oluşmasının gayet manidar olduğunu belirterek "geleceğe güvenle ulaşabilmemiz için ecdattan bize yadigar olan Osmanlıcanın öğrenilmesi çok önemli" şeklinde konuştu.
Osmanlı kültürünü içinde barındıran Osmanlıcanın, edebiyat ahlakı ve edebi açıdan insanımıza daha yüksek karakter kazandıracağını dile Vali Kahraman kursa gösterilen ilginin yüksek olduğunu ifade etti.
Osmanlıca kursu sonrası Çukurkuyu beldesi sakinleri ile bir araya gelen Vali Kahraman vatandaşların istek ve sorunlarını yerinde dinleyerek ziyaretlerinin devam edeceği müjdesini verdi.