Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Messe Fuar Alanı’nda düzenlenen "Viyana 2015 Uluslararası Turizm Fuarı", 70 ülkenin katılımıyla başladı. Fuara 15-18 Ocak tarihleri arasında yüz binlerce ziyaretçinin katılması bekleniyor.
Fuarda, Türkiye adına Viyana Kültür ve Tanıtım Müşavirliği, yaklaşık 200 metrekarelik alanda stant açtı. Stantta, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları başta olmak üzere 19 otel ve tur operatörü yer aldı. Standı ziyaret edenler, Avusturya Türk İslam Birliği Türk halk müziği grubunun seslendirdiği şarkıları dinledi. Stantta ayrıca Ebru sanatının tanıtımı yapıldı. Geleneksel fuarda tatil, seyahat ve eğlence sektöründen 750 katılımcı kuruluş ve firma yer aldı. Bazı ülkeleri temsil eden geleneksel kıyafetli katılımcılar, fuarda renkli görüntüler oluşturdu.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ve Başkonsolos Tayyar Kağan Atay’ın ziyaret ettiği stantta, ziyaretçilere geleneksel Türk yemekleri ikram edildi.
Viyana Büyükelçilik Kültür ve Turizm Müşavirliği Ateşe Yardımcısı Songül Camgöz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu sene Viyana Uluslararası Turizm Fuarı kapılarını aştı. Bu Fuara 70 ülke katılım sağlıyor. Biz de bu ülkelerden biriyiz. Bu katılımcı ülkeler arasında Türkiye 200 metre kare alanda kurulan standıyla en büyük standa sahip. Şu anda 19 alt katılımcı Turizm firmalarımız var. Türk Hava Yolları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak tanıtım çalışmalarımızı yapıyoruz burada. Bu 16 katılımcı Türkiye’den gelen seyahat acenteleri ve oteller Avusturya ve Almanya’da Türkiye ürünleri satan firmalardır. Ebru el sanatlarımız dünya miras alanı listesine girdi. Burada ebru sanatı sanatçımız gösteri yapmaktadır. Biz bu sene geçen sene olduğu gibi HOMOF kampanyasını yürütüyoruz bakanlığımız olarak. Bu global HOMOF kampanyası kapsamında bütün dünyada uygulanan amacımız, Türkiye’deki ve Türkiye’nin tarihsel süreci boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlıkları gözler önüne sermek, misafirperverliğimizi tanıtmak. Yüksek kalitedeki otellerimizi ve turizm çeşitliliğimizi Avusturyalıların gözleri önüne sermek istiyoruz. Sadece deniz, kum ve güneşten var olmayan bir ülke olduğumuzu onun dışında birçok turizm çeşitlerini içinde barındıran bir turizm ülkesi olarak burada tanıtmak istiyoruz” dedi.
Yıl sonu itibariyle ziyaretlerin artmasını beklediklerini de ifade eden Göğüş, “2014 yılında kasım ayı sonu itibarıyla 495 bin kişi Türkiye’yi ziyaret etti. Sene sonu itibariyle 528 kişiye olaşacağımızı düşüyorum. 2015 için Avusturya’da Türkiye’ye turist sayısı hedefimiz 550 bin Avusturyalının ülkemizi ziyaret etmesidir. Kampanyamızda farklı turizm ürünlerimizi ön plana çıkarmamızla daha yüksek kalitede turistlerin ülkemizi ziyaret edeceğini ve Avusturya’dan da sayımızın da artacağını düşünüyorum” dedi.