GÜNEY Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Güney Ege'yi ziyaret eden Thomas Cook Grup Ceo'su Peter Fankhauser'in Tunus'ta meydana gelen ve 38 kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerin arasında çok sayıda turistin bulunduğu silahlı saldırı olayı üzerine bu ülkeye yaptığı tüm turizm hareketini durdurduğunu ve Tunus operasyonunu kapattığını söylediğini kaydetti. Bülbüloğlu, Fankhauser'in bu ülkeye bağlanan 5 uçağı Dalaman Havalimanı'na yönelteceğini ve taleplerin değerlendirilmesi halinde uçak sayısının 9'a kadar çıkabileceğini açıkladığını da aktardı.
Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen tur operatörlerinden Thomas Cook geçtiğimiz tafta Tunus'ta meydana gelen ve 38 kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerin arasında çok sayıda turistin bulunduğu silahlı saldırı olayı üzerine bu ülkeye yaptığı tüm turizm hareketini durdurduğunu ve Tunus operasyonunu komple kapattığını açıkladı.
Konu hakkında bilgi veren GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Tunus'ta meydana gelen ve basın yayın organlarında yer alan silahlı saldırı olayını şiddetle ve nefretle kınadığımızı belirten mesajımızı tüm üyelerimizle paylaşarak tepkimizi dile getirmiştik. Hiçbir düşünce insan hayatına son vermeyi haklı gösteremez. Sektör olarak değerlendirdiğimizde bu tür eylemlerin meydana geldiği güvensiz ortamlarda turizmden bahsetmek de mümkün değildir. Tüm üyelerimize de dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda bilgilendirmede bulunduk. Güvenlik söz konusu olunca bizim için akan sular durur. Şüpheli bir kişi, durum veya paketle karşılaşılması durumunda Polisimizi ve Jandarmamızı haberdar etmeleri konusunda üyelerimizi uyardık" dedi.
'UÇAKLAR DALAMAN'A YÖNELTİLECEK'
Bülbüloğlu söyle devam etti:
"GETOB olarak üyelerimize uyarılarımızın hemen sonrasında bölge olarak birçok üyemizin ve işletmelerin işbirliği yaptığı saygın tur operatörlerinden olan Thomas Cook Grup Ceo'su Peter Fankhauser geçtiğimiz hafta sonunda bölgemize geldi. Kendisini Dalaman Havalimanı'nda uçakta karşılayarak bölgemiz hakkında bilgilendirmede bulunduk. Görüşmelerimiz neticesinde Fankhauser, Thomas Cook'un Tunus operasyonunu kesin olarak kapattıklarını net bir dille ifade etti. Cumartesi günü itibariyle Tunus'a bağlanan 5 uçağın Dalaman Havalimanı'na yönelteceğini, taleplerin değerlendirilmesi sonucunda uçak sayısının 9'a kadar çıkabileceğini söyledi."
'TERCİHİMİZ BÖLGEMİZİN KALICI RAĞBET GÖRMESİ'
Başkan Bülbüloğlu, "Diğer tur operatörlerinden TUI' nin de Tunus operasyonunu başka ülkelere kaydıracağını öğrendik. Doğruluğunu araştırıyoruz. Bu durum bölgemizde kısmi doluluk sağlayacaktır. Bizlerin beklentisi farklı ülkelerdeki olumsuz olaylar sonucu değil, kalıcı tercihle bölgemizin rağbet görmesidir" dedi.

FOTOĞRAFLI