Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde daha önce 11 anaokulu yapan Altındağ Belediyesi, bir lise inşaatı için düğmeye bastı. Beşikkaya Mahallesi’ne yapılacak okul için hazırlıklar tamamlandı.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt arasında imzalanan protokole göre Altındağ ilçesine 32 derslikli bir lise inşa edilecek. 5 katlı okul içinde yemekhane, çok amaçlı konferans ve tiyatro salonu, 4 laboratuvar ve kütüphane de yer alacak.
Önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak okul için toplam 9 milyon TL kaynak harcanacağını belirten Başkan Tiryaki, “Daha önce 11 adet anaokulu yapıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devrini yaptık. Anaokullarımız, Altındağ’da önemli bir eksikliği giderdi. Şimdi de ilçemize bir imam hatip lisesi kazandıracağız inşallah. Okul yapmak belediyelerin görevi olmamasına rağmen biz Altındağ’ın tüm ihtiyaçlarını, asli görevlerimiz gibi görüyoruz. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi eğitim almalarını çok önemsiyorum. Yeni okulumuzda yetişecek çocuklarımıza da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
Vali Kılıçlar, Başkan Tiryaki’ye teşekkür ederek, Altındağ Belediyesi’nin eğitime sağladığı desteğin önemine vurgu yaptı. Başkan Tiryaki’nin eğitim konusunda ne kadar hassas olduğunu bildiğini söyleyen Vali Kılıçlar, Altındağ Belediyesi ile yapılan işbirliğinden her zaman verim elde ettiklerini ifade etti.