Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen atletizm turnuvasına Muğla’nın Ortaca ilçesinden katılan özel sporcular altın madalya ile döndü.
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından 12-14 Mart tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 3. Bölge mental otistik down sendromlular atletizm şampiyonasına Muğla’nın Ortaca ilçesinden katılan sporcular Dalaman Anadolu lisesi öğrencisi Murat Muslu, Ekşiliyurt Şehit Er Gürsel Çelik ortaokulu öğrencisi Mevlüt Olgun ve Ortaca İmam Hatip öğrencisi Ramazan Arıcı branşlarında birinci olarak altın madalya kazandılar.
Altın madalyalı sporculara Ortaca Ekşiliyurt Şehit Er Gürsel Çelik ortaokulunda düzenlenen tören ile hediye verildi. Törene okul müdürü Engin Selvi, Sporcuların velileri, Atletizm Antrenörü Darika Adatovna Acar, okul öğretmenleri ve okulun öğrencileri katıldı.
Şampiyona hakkında açıklama yapan Atletizm Antrenörü Darika Adatovna Acar; ‘’Antalya’da gerçekleştirilen turnuvada önemli bir başarı kazandık. Ailelerinde desteği ile çocuklarımız en iyi şekilde turnuvaya hazırlandılar ve başarılı oldular. Murat Muslu 100 metre ve gülle atmada Ege bölge birincisi, Mevlüt Olgun 1.500 metrede Ege bölge birincisi, Ramazan Arıcı ise 100 metre de Ege bölge birincisi olarak Altın madalya kazandılar. Şimdi ise Adana’da yapılacak olan turnuvada amacımız bu çocuklara Milli formayı giydirerek, Ülkemizi yurt dışında temsil etmek olacak’’ dedi.
Hediyelerin verilmesinin ardından Okul müdürü Engin Selvi sporculara 17-19 Nisan tarihleri arasında Adana düzenlenecek Turnuvada başarı dileklerini ileterek töreni sonlandırdı.