Meslek tanıtım seminerleri ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere ulaşmayı ve bilgilendirmeyi hedefleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Bursalı öğrencilerle buluşuyor.
İKBU Bursa meslek seminerleri, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Eskiyörük, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülkızılca Yürür, İKBU öğrencileri ve tanıtım uzmanları eşliğinde gerçekleştirilecek.
İKBU, 2013 yılında başlayan meslek seminerlerinde, öğrencileri fakülte ve meslek tanıtımları konusunda bilgilendiriyor. Katılımcı öğrenci ve öğretmenler ise seminerlerin en uygun seçimleri yaparak gerçekçi kararlar alabilmeleri konusunda oldukça verimli geçtiğini ve motivasyonlarının yükseldiğini vurguluyor.
Geçtiğimiz yıldan bu yana 260 lise ve 10 bin öğrenciye ulaşılan seminerler hakkında bilgi veren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken kendi becerilerinizi, ilgi alanlarınızı iyi tanımanız gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak siz lise öğrencilerine, mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” dedi.
Bursa’da ziyaret edilecek okullar ise şu şekilde: “25 Şubat Çarşamba, Nilüfer İmkb Fen Lisesi, Turhan Tayan Anadolu Lisesi, Bursa Ali Karasu Lisesi, Yirmi ikinci Yüzyıl Anadolu Lisesi, Özel Tunç Siper Okulları. 26 Şubat Perşembe Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Birey Dershanesi, Bursa Hürriyet Lisesi, Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi, Bursa Erkek Lisesi. 27 Şubat Cuma, Bursa Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi, Bursa Kız Lisesi, Bursa Meltem Koleji.”