Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 13-14 Haziran günleri arasında düzenlenecek olan 21. Kültür, Kiraz ve Spor Şenlikleri’ne tüm Malatyalıları davet etti.
Festivallerin toplumların ve insanların kaynaşmasında büyük bir yere sahip olduğunu vurgulayan ve 2 gün sürecek olan Kültür, Kiraz ve Spor Şenlikleri’ne büyük bir özen ve titizlik gösterdiklerini ifade eden Başkan Hacı Uğur Polat, farklı etkinlikler ve konserlerle şenlik havasında geçecek olan festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Yeşilyurt ilçesinin daha fazla tanıtılmasına katkı sağlayacak olan 21. Kültür, Kiraz ve Spor Şenlikleri’nde farklı etkinliklerin olacağını kaydeden Başkan Polat, “Festivallerin temelinde toplumların ve insanların kaynaşması, vatandaşların etkinliklerden keyif almaları ve güzel vakit geçirmeleri yatmaktadır. İlçe Kaymakamlığı ve Belediye olarak ortaklaşa çalışmamız sonucunda Kültür, Kiraz ve Spor Şenliklerinin bu yıl 21. düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın keyif alacakları ve güzel dakikalar geçirecekleri Festivalimizin şenlik havasında geçmesini diliyorum” dedi.
Geçtiğimiz yıllardaki festivallerde yapılan etkinlikleri geliştirdiklerini ve yenilerini eklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Festivalimizin dolu dolu geçmesi için aylardır çok yoğun bir tempoyla çalıştık. İlçe Kaymakamlığımız, İstanbul’da yaşayan Malatyalı hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımızın öneri ve düşünceleri doğrultusunda çok güzel bir program hazırladık. Kiraz yarışması, yöresel yemek ikramları, karakucak güreşlerinin yanı sıra, folklor ve spor gösterileri, okçuluk gösterisi, satranç yarışması, bisikletli fener alayı, futbol turnuvası, cirit oyunları, fotoğraf sergisi, sünnet ve nikah töreni ve konserlerle vatandaşlarımız unutulmaz bir hafta sonu yaşayacaklar” diye konuştu.
Ünlü Sanatçı Mustafa Ceceli’nin festival kapsamında Cumartesi akşamı Malatyalılarla buluşacağını ifade eden Başkan Polat, “Festivalimizde gün boyunca devam edecek etkinliklerin haricinde akşamda konser programı hazırladık. Cumartesi akşamı Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda değerli sanatçımız Mustafa Ceceli, Malatyalı sevenleriyle buluşacak. Pazar günü ise yine gün boyunca devam edecek keyifli etkinliklerin akabinde akşam Yeşilyurt Türkü Gecesi’ni düzenleyeceğiz. Malatyalı sanatçılarımız Orçun Akgün, Cemal Öztaş, Emrah Uçar ve Abdullah Eymen tarafından okunacak türkülerle festivalimizi tamamlayacağız” ifadelerine yer verdi.