Rusya’da yapılan 1. Olimpik Kategori Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda 4 altın madalya kazanarak takım halinde şampiyon olan Tekvando Milli Takımı yurda döndü.
Rusya’nın Nalchik şehrinde Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda 4 altın madalyayla takım halinde şampiyon olan Milli Takım yurda döndü. Mayıs ayında yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıkları için Konya’ya gelen ay-yıldızlılar havaalanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Şampiyonluk kupasıyla basın mensuplarına poz veren şampiyon sporcular daha sonra kamp yapacakları otele hareket etti.
“DAHA SONRAKİ ŞAMPİYONALAR İÇİN MORAL OLDU”
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Ali Şahin, çok önemli bir şampiyonadan döndüklerini belirterek, “Özellikle 2016’da Olimpiyatlar var. Onun öncesinde milli takımı görme açısından çok önemli bir şampiyonaydı. Sporcularımız iyi bir performans sergiledi. 40 gün sonra Dünya Şampiyonası’na adım adım yaklaşıyoruz. Rio Olimpiyatları ve Avrupa Oyunları için ön puan toplama yeriydi. Çok başarılı geçti ve çocuklar moral kazandı. Turnuvada çocukların ciddi rakipleri vardı. Şampiyon olan çocuklarımız burada hemen hemen hepsi kendilerini o rakiplerle görerek, yenme fırsatı elde etti. Diğer turnuvalarda da puan almaya devam edip, inşallah hedefimiz Rio Olimpiyatları’na adım adım yaklaşmak. Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olduğumuz için çok mutluyuz. Daha sonraki şampiyonalar için bize çok iyi bir moral oldu” dedi.
Milli tekvandocu Yunus Sarı da, şampiyonada altın madalyaya ulaştığını hatırlatarak, “Rusya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 80 kiloda ülkemi temsil ettim ve altın madalyaya ulaştım. Benim için çok zorlu bir turnuvaydı. Yarı finalde kilomun en iyi sporcularını yendim. İlk turda Ümitler Avrupa Şampiyonu ile karşılaştım. Benim için gerçekten zor bir turnuvaydı. Oradan altın madalyayla döndüğüm için çok mutluyum. Şimdi önümüzde Dünya Şampiyonası var. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda da böyle kupalarla dönmek istiyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE, ZİRVEYE AMBARGO KOYDU
1. Olimpik Kategori Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye, tüm kategorilerde zirvede yer aldı. Türkiye, erkek ve bayan takımları ile genel sıralamada şampiyonluğa ulaştı. Ay-yıldızlıların ilk sırayı aldığı erkek takım sıralamasında Rusya ikinci, Portekiz üçüncü sırayı aldı. Bayanlarda ikinci sırayı Rusya alırken, Hırvatistan üçüncü oldu. Genel sıralamada da Rusya ve Hırvatistan, Türkiye’yi takip eden ülkeler oldu.