Kuşadası Efes Kongre Merkezi, 2016 yılında Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacak.
26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan ve Almanya’nın en büyük seyahat acenta temsilcilerinin katılacağı DRV Genel Kurulu’nun Ege Bölgesi’nin ve Kuşadası’nın tanıtımına büyük bir katkı yapması bekleniyor.
Alman Seyahat Acentaları Birliği Genel Kurulu ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi’nde ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Başkan Danışmanı Mücella Yapıcı, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Kuşadası Otelciler Derneği KODER Başkanı Tacettin Özden, Peninsula Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bağcı ve Diana Turizm Kuşadası-Bodrum Bölge Müdürü Özgür Ertem katıldı.
Toplantıda konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, Alman Seyahat Acentaları Birliği’nin 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan 66’ıncı Genel Kurulu için Kuşadası Efes Kongre Merkezi’ni seçtiğini belirtti. Almanya’nın en büyük seyahat acenta temsilcilerinin 5 gün boyunca Kuşadası’nda olacağını ifade eden Ulusoy, bu durumun Türkiye’nin, Ege Bölgesi’nin ve Kuşadası’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Turizmin içinde bulunduğu kriz ortamında böylesi bir organizasyonun büyük bir moral ve motivasyon sağlayacağına dikkat çeken Ulusoy “Kuşadası Kongre Merkezi nasıl ki Kuşadası için bir milatsa bu Genel Kurul da Kongre Merkezi için bir milattır. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve otelci arkadaşlarımızın desteği ile bu organizasyonu Kuşadası’nın uluslararası arenadaki tanıtımı açısından bir fırsata dönüştürmeliyiz” dedi. Kuşadası’nda kongre turizminin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Ulusoy, “Kuşadası Kongre Merkezi ile ilgili olarak bize inanan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ile Kuşadası Efes Kongre Merkezi işletmelerinin Fransızlara verileceğini kaydeden Ulusoy, Fransız firma ile tüm şartlar ile ilgili olarak anlaşma sağlandığını söyledi.
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası’nın dünya ölçeğinde önemli bir destinasyon olduğunu belirterek Efes Kongre Merkezi’nin ilçeye büyük bir değer kattığını söyledi. Aksoy, Alman Seyahat Acentaları Birliği Genel Kurulu’nun uluslararası organizasyonlar açısından çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek “Bu organizasyonun ilçemize taşınmasına aracılık eden Sayın Başaran Ulusoy’a çok teşekkür ediyorum. Kuşadası olarak büyük bir orkestra gibi hareket edersek çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise, Alman Seyahat Acentaları Birliği Genel Kurulu’nun sıradan bir kongre olmadığına dikkat çekerek “Almanya’da hizmet veren en önemli acentalar Kuşadası’na gelerek genel kurul yapacak. Bu sürece katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.