Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin "Hapishaneler Baskını" davasında idam cezasına çarptırılmasına Kardeşlik Platformu üyeleri tepki gösterdi.
Kardeşlik Platformu adı altında birleşen 30 sivil toplum kuruluşu üyeleri, Muhammed Mursi’ye verilen idam cezalarını kınadı. Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde Kardeşlik Platformu adına açıklama yapan Malatya İHH Temsilcisi Muhammet Çeçen, “Ürettikleri kavramları kutsallaştırıp, yeryüzünü dizayn etmeye çalışıyorlar. Batı ve küresel güçlerin; bunları sadece, ülkeleri sömürme amaçlarına hizmet eden birer maske olarak kullandıkları bugün yeniden tescil edilmiştir. Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, henüz görevinin bir yılı dolmadan askeri bir darbe ile mahkum edilmiş, darbeyi protesto eden ve böylece iradelerine sahip çıkan, yüzlerce sivil ve silahsız Mısırlı kardeşimiz katledilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Müslümanların mazlum, mağdur ve mülteci hale düşürüldüğünü ifade eden Muhammet Çeçen, “Dün itibariyle; kukla yönetimlerin kukla mahkemesince Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ile Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati’nin de aralarında bulunduğu 16 kişiye idam cezası verildi. Ayrıca Bangladeş mahkemesi tarafından da Cemaat-i İslami liderlerinden Ali Ahsan Muhammed Mücahit için idam kararı verildi. Müslümanlar; Suriye, lrak, Doğu Türkistan, Filistin, Ceçenya, Afganistan, Orta Afrika, Arakan ve diğer coğrafyalarda mazlum, mağdur, mülteci hale düşürülmüşlerdir. Bunlarla kalınmayarak Müslüman liderleri idam etme ve onların şahsında İslami sindirme stratejisine de girişilmiştir”diye konuştu.
Batı’nın demokrasi noktasında ikiyüzlü ve çıkarcı davrandığını kaydeden Çeçen, “Kardeşlık Platformu olarak Mısır cunta mahkemelerini ve kararlarını tanımıyor ve reddediyoruz. Hukuksuzlukların karşısında olduğumuzu ilan ediyor, darbeye karşı durduğu için katledilen kardeşlerimize rahmet, zulüm altında yaşayanlara sabır, ümmete birlik, basiret ve feraset diliyoruz. Her halükarda Mısır askeri darbesinin ve tüm darbelerin karşısında olduğumuzu, malumlarla beraber olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz” sözlerini kaydetti.