İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'ta kurtuluş umutlarını iyice azaltan Altay'da Başkan Aslan Savaşan, görevi bırakacağını açıkladı.
Ligin bitimine 4 hafta kala kümede kalma barajıyla arasında 8 puan fark bulunan siyah-beyazlılarda geçen yıl haziran ayında başkanlık koltuğuna oturan Aslan Savaşan, "En yakın zamanda kongre tarihini belirleyeceğiz. Çok yıprandım. Sportif olarak başarısız olduk. Yeniden aday olmayacağım" dedi. Aslan Savaşan'ın, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ile görüşüp, kongre tarihini mayıs ayının ilk haftası olarak belirleyeceği öğrenildi. Altay'ın sorunlarının tek kişi ile çözülemeyeceğini dile getiren Başkan Savaşan, şunları söyledi:
"Herkes bir araya gelip ortak paydada buluşmalı. Eski başkanlardan oluşan güçlü bir yönetim oluşturulmalı. Başkanın kim olacağı önemli değil, profesyonel bir kişi de kulübü yönetebilir. Altay camiası artık gerçeklerle yüzleşmeli."
Devre arasında istifa etme kararı almasına rağmen aday çıkmaması üzerine görevine devam eden Başkan Savaşan, "Altay büyük bir camia, asla sahipsiz kalmaz. Gelecek sezonun hazırlıkları bir an önce başlamadı" ifadesini kullandı.
4 ALTAYLI 2'NCİ LİG KARMASINDA
Milli Takımlar İzleme Heyeti'nin oluşturduğu 2'nci Lig Karması'na Altay'dan 4 oyuncu davet edildi. Genç milli takımlarda görev yapan teknik adamların sezon başından bu yana düzenli takipleri sonucu oluşturulan oyuncu havuzundan seçilen 50 futbolcunun arasında Altay'dan kaleci Onur Parlar, santrfor Hüsemettin Yener, stoper İsmet Kavuştu ve orta saha oyuncusu Mikail Albayrak da yer aldı. Antalya'da dün kampa alınan ve 4 takıma ayrılan oyuncular, yarın oynanacak 2 maçta hünerlerini sergileyecek.