ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de görevli polis memuru Muhammet Bayram Kırış, 20 yıldır oyuncak biriktiriyor.

Evli ve 1 çocuk babası Kırış, AA muhabirine, çocukluktan beri oyuncaklara bir merakının olduğunu belirterek, "Yaklaşık 20 yıldır biriktirdiğim oyuncakların sayısı 500'ü buldu. Bir odayı tamamen oyuncuklarla doldurdum. Şimdi ikinci odaya geçtim" dedi. 

Oyuncukların bazılarını piyasadan topladığını, bazılarını ise parçalarını bulup kendi imkanıyla yaptığını belirten Kırış, farklı ülkelerin oyuncaklarının da yer aldığını koleksiyonunda itfaiye, kepçe, dozer, otobüs, minibüs, yarış araçları, klasik otomobiller, cip, tır, vinç, toma ile elektrikli, akülü oyuncakların bulunduğunu anlattı.

Koleksiyonunun her geçen gün genişlediğini ve hedefinin "bir ev dolusu oyuncak" olduğunu ifade eden Kırış, yüzlerce oyuncağı bir arada görenlerin çok şaşırdığını kaydetti. 

Oyuncukları sadece biriktirme merakı olduğunu vurgulayan Kırış, "Oyuncaklarla dolu odaya girdiğimde huzur buluyorum. Bu odaya kesinlikle küçük yaşta çocuk sokmuyorum. Çünkü çocukların oyuncaklara ilgisini iyi bilirim. Ben de koleksiyonumdan oyuncak kaybetmek istemediğimden çocukları oyuncaklardan uzak tutmaya çalışıyorum" diye konuştu. 

Kırış, piyasadan çok ucuz maliyetli oyuncakları toplamaya çalıştığını dile getirerek, "Bazı eskiyen oyuncakları bulup onları kendi imkanlarımla kurduğum atölyemde tamir ederek çalıştırmayı başarıyorum. Benim bu tutkumu bilen bazı arkadaşlarım da bana sürekli oyuncak getiriyor" dedi.

- En büyük sıkıntıyı tayin zamanı yaşıyor 

Yüzlerce oyuncağa sahip Kırış, en büyük sıkıntıyı ise başka illere tayin olduğunda yaşadığını kaydetti.

Kırış, "Polis teşkilatına 11 yıldır şerefle hizmet ediyorum ancak görevimiz gereği bazen başka illere tayin olabiliyoruz. Daha önce 3 il değiştirdim. Bu sırada en büyük sorun ev eşyaları değil ama bu oyuncaklar oldu. Çünkü bu oyuncakları bir yerden bir yere taşımak çok zor. En son tayinim sırasında oyuncakları 30 koliyle ancak taşıyabildim. Açıkçası bunları taşımak ev eşyasını taşımaktan daha zor. Bir de onlara gözüm gibi bakıyorum. Kırmadan taşımaya gayret ediyorum" ifadesini kullandı.