Mersin'de geçen hafta meydana gelen selde kaybolan biri  çocuk 2 kişiyi arama çalışmaları Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin de  katılımıyla sürüyor.

Kentte meydana gelen selde hayatını kaybeden Serkan ve Fatma Genç  çiftinin aynı araçta bulunan 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki yakınları  Sultan Uncu'yu arama çalışmalarına devam edildi.

AFAD ve itfaiye ile JAK ekipleri, aracın düştüğü merkez Toroslar  ilçesindeki Yalınayak Deresi yatağında çalışma yaptı.Yağış altında yapılan arama çalışmalarında ekipler sazlıklar ve çamur  nedeniyle zor anlar yaşadı. Dereye inen ekipler, yer yer 2 metreyi bulan sularda  özel ekipmanlarla kayıp 2 kişiyi aradı.

İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü bünyesindeki 9 dalgıç  da dere ve derenin denize döküldüğü yerlerdeki arama çalışmalarını sürdürdü.

Öte yandan dün yapılan aramalara katılan Emniyet Genel Müdürlüğünden  gönderilen 2 dedektör köpek ile uzman ekibin de faaliyetlerini sürdüreceği  öğrenildi.

Mersin'de 29 Aralık'ta meydana gelen selde, merkez Toroslar  ilçesindeki bir köprüden geçerken suya kapılarak, debisi yükselen Yalınayak  Deresi'ne düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çifti hayatını kaybetmişti.  Çiftin aynı araçta bulunan 4 yaşındaki kızları Miray ve 25 yaşındaki yakınları  Sultan Uncu kaybolmuştu.