Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 20 Mayıs tarihinde Arap dünyasının önde gelen medya kuruluş temsilci ve muhabirlerinin Ordu’yu geleceğini belirtti.
Vali Balkanlıoğlu, Ordu’da turizm hareketliliği sağlamak, şehrin turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla başlattıkları tanıtım faaliyetlerinin artarak devam ettiğini söyledi. Bu amaçla ulusal TV’lerde tanıtımlara ağırlık verildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Arap turizminden pay almak için harekete geçtiklerini kaydetti. Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turist sayısının her geçen yıl arttığını belirten Vali Balkanlıoğlu, bölgeye yılda 260 bini aşkın arap turistin geldiğini vurguladı.
Bu amaçla Arap dünyasında Ordu’yu tanıtmak amacıyla harekete geçtiklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Karadeniz Bölgesi’ne en fazla turist gönderen Arap aleminin en meşhur gazete ve televizyonlarının temsilcilerinden oluşan 29 kadar gazeteci 20 Mayıs’ta bizim konuğumuz olacak. Arap alemine inşallah Ordu’yu ve Türkiye’yi tanıtıp, lanse edeceğiz. Ordu’yu turizme kazandırmak istiyoruz” dedi.
ORDU ARAP BASININDA
Bu arada Ordu, Suudi Arabistan’da yayınlanan MakkahNews Gazetesi ve Dergisi ile Tunus’ta yayın yapan Tunusian9 Gazetesi ve İnternet Sitesi’nde yer aldı. Suudi Arabistanlı iş adamı ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’un ticari danışmanlarından olan Ahmet Salih Halebi, Suudi Arabistan’da yayınlanan MakkahNews gazetesi ve dergisinde yayınladığı “Fındık ve Güzellik Şehri: Ordu” başlıklı makalesinde Ordu’yu tanıttı.
Makalesinde, Ordu’nun dağları, tepeleri, kıyıları, gölleri ve şelaleleriyle vizyona sahip bir il olduğunu ifade eden Ahmet Salih Halebi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’yu Arap ve diğer turistler için cazibe merkezi haline getirdiğini dile getirdi.
Tunus’ta yayınlanan Tunusian9 gazetesi ve internet sitesinde yer alan haberde ise Ordu’nun cazibe, güzellik, medeniyet, asalet, doğallık ve çağdaşlık yönüyle kuzeyin atan kalbi olduğu ifade edildi. Ordu’nun esas itibariyle tabii ve modern çehresiyle de büyüleyici bir şehir olduğu vurgulanan haberde, önümüzdeki günlerde iş adamlarının ve Arap yatırımcıların en büyük toplantılarını Ordu’da yapacakları belirtiliyor.