Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İnönü İlçesi’nde bulunan Türk Hava Kurumu Türkkuşu İnönü Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
Vali Tuna’yı eğitim merkezine gelişi esnasında; İnönü Kaymakamı Selman Erdoğan, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Eğitim Merkezi Başkanı Osman Köşker, Türk Hava Kurumu Eskişehir Şube Başkanı Nevzat Yalçın ve yöresel kıyafetleriyle öğrenciler karşıladı.
Daha sonra Eğitim Merkezi Başkanı Köşker’in makamına geçen Vali Tuna, ziyaret anısına şeref defterine duygularını yazdı. Ardından Başkan Köşker, merkezin çok amaçlı Eğitim Salonu’nda kısa bir brifing verdi. Merkezde her yıl mayıs ve eylül ayları arasında uçuş/atlayış eğitimi verildiğini aktaran Başkan Köşker, 109 kadrolu personelin profesyonel anlamda eğitim verdiğini söyledi. İnönü Türk Hava Kurumu’nun en büyük eğitim merkezi olduğunu bildiren Başkan Köşker, “Kursiyerlerimize planör, paraşüt, yelkenkanat, yamaç paraşütü ve model uçak yapımı hakkındaki eğitimlerini bu merkezde veriyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise sayılı sportif havacılık eğitim merkezlerinden biridir burası. 2015 yılında 5 bin kişinin merkezimizi ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.
Model Uçak imalathanesinin geçen yıl Türkiye geneline 46 bin uçak gönderdiğini aktaran Başkan Köşker, kursiyerlerden hiçbir ücret alınmadan bu hizmetlerin verildiğini söyledi. Başkan Köşker, “Öğrenciler, kursa kayıt yaptırdıkları andan itibaren İnönü Eğitim Merkezi’nce belirlenen bazı kurallara uymakla yükümlüdürler. Kesin bir disiplin ve dikkat isteyen sportif havacılık programı çerçevesinde her gün; sabah sporları, uçuş aşamalarına göre düzenlenmiş teorik dersler, uçuş, akşam yemeği ve serbest zaman olarak planlanmaktadır” diye konuştu.
İnsanoğlunda uçma fikrinin çok eskilere dayandığını belirten Vali Tuna, Başkan Köşker’e verdiği bilgiler için teşekkür etti. “Uçma sporunun zevkli olduğu kadar heyecan verici olduğunu düşünüyorum” diyen Vali Tuna, Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezinin önemli bir hizmet verdiğini belirtti. Gençlerimizin sosyalleşmesinde, kendilerine özgüven kazandırılmasında merkezin çok büyük katkılarını olduğuna inandığını söyleyen Vali Tuna, eğitim merkezini, devletimizin eksik noktalarını tamamlayan, nitelikli personel yetiştiren önemli bir kuruluş olarak değerlendirdi.
“İstikbal Göklerdedir” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koyduğu hedef doğrultusunda Eskişehir’i havacılık alanında Türkiye’nin gözbebeği olarak nitelendiren Vali Tuna, havacılığa meraklı zeki çocukların yetiştirilmelerine yönelik yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını kaydetti. İnönü’deki merkezin ileriye dönük çalışmalarında Valilik olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını bildiren Vali Tuna, gönül bağlarını daha da güçlendirmek için Türk dünyasını teşkil eden gençlere yönelik çeşitli etkinlikler yapmak istediklerini söyledi. Vali Tuna, yapılacak olan bu etkinliklerin içine eğitim merkezini de katarak, gençlerin birbirini daha iyi tanıyacaklarını sözlerine ekledi.
Brifingin ardından Vali Tuna ve beraberindeki heyet, eğitim merkezini gezerek yapılan çalışmalar hakkında uygulamalı bilgi aldı. Vali Tuna’nın dikkatini en çok uluslararası yarışmalara katılan model uçaklar çekti.
Ziyaretin sonunda Vali Tuna, Başkan Köşker’e ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyerek, günün anısına 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Anı Tabağı takdim etti.