AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye’nin koalisyonlara mahkum olması halinde işsizliğin artacağını belirtti.
Güçlü istihdam artışının ekonomiyi destekleyen önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Mehmet Erdem, “Bu sebeple AK Parti hükümetleri istihdamı destekleyen politikaları hayata geçirdi. Küresel Krizin başladığı 2007 yılından bu yana birçok ülkede istihdam kayıpları telafi edilemezken Türkiye’de net 5,6 Milyon kişiye iş imkânı sağlandı. IMF verilerine göre yıllık ortalama istihdam artışında yüzde 3,6’lık oranla Singapur’dan sonra dünya ikincisiyiz. Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülkede her yıl 600 bin ila 800 bin gencimiz iş sahibi olmak üzere piyasaya girmektedir. Son 12 ayda 1 Milyon 229 Bin kişilik istihdam sağlandı. Avrupa ve ABD’de işsizlik oranlarına baktığımızda Türkiye’nin başarısı daha net ortaya çıkmaktadır” dedi.
Kadın ve genç istihdamın önemine dikkat çeken Erdem, “AK Parti döneminde özellikle gençlerin ve kadınların istihdamına nem verilmiştir. Bu doğrultuda sigorta prim destekleri uygulamasına başlanmıştır. Kadınlarının işgücüne katılım oranı ülkemizde hızla artmaktadır.2008 de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 44,1 iken Eylül 2014 de yüzde 50,7’ye çıkmış durumdadır. 2015 Genel Seçimleri’nde Türkiye’yi koalisyonlara mahkum etmek isteyen güçler emellerine ulaşamayacaklardır. Aksi takdirde istikrar ve ekonomi bozulacak işsizlik oranları ABD ve Avrupa’daki gibi yükselecektir” diye konuştu.