Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Ankara’daki Türkiye YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliğine aday olduğu gerekçesiyle genel başkanlık tarafından 6 önce yapılan Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurul seçiminin yeniden yapılacağını söyledi.
6 ay önce Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığının Olağan Genel Kurul seçimi yapıldığını belirten Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 23 Şubat tarihinde Ankara’da yapılan genel merkez seçimlerine aday olduğundan dolayı Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığı 11 Nisan tarihinde tekrardan Olağan Genel Kurul seçimi kararı aldığını belirtti. Daşkaya,“Daha 6 ay önce sendikamızın seçimi yapılmıştı. Sendikamızda bütün sorunlar bitmiş, tek sorun Kıyas Daşkaya kalmış gibi. Ankara’da yapılan Türkiye YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olduğumdan dolayı Yol İş sendikasının 2 Nolu şubesini yeniden seçimi yapılıyor. Genel Başkan Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı yönetim kurulu üyelerime baskı yaparak, şubenizi kapatırız başka yere bağlarız diye tehdit ediyor. Benim sendikamın 900 üyesi var. Aile şirketi gibi sendika yönetilir mi? Böyle bir mantık var mı? Burada kimse Yol iş sendikasını kapatamaz. Çalışanların hak ve menfaatlerinin gözetilmesi denilince, akıllara gelen ilk sendika, Yol-İş’tir. Çünkü bu sendikada birlik ve beraberlikten kaynaklanan bir enerji ve alt edilmesi mümkün olmayan bir güç vardır. “ dedi.
YOL İŞ SENDİKASI ERZURUM BAŞKANLIĞININ TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Yol İş Sendikası Erzurum Başkanlığının Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, sendikal faaliyetleri yürütürken, en büyük gücü ve desteği, üyelerinden aldığını söyledi.Daşkaya,”Ben aday olduğumdan dolayı bu konuda genel başkan rahatsız oluyor. Yol İş sendikasının Türkiye’de Erzurum Yol İş sendikasının çok önemli yeri vardır. Kimse burayı kapatamaz. Böyle sendikacılık anlayışı olmaz. Gündemimizde başka sorunlar var iken biz kendi içimizde birbirimizi yiyoruz. Biz, içinde bulunduğumuz sendikal hareketin prensipleri doğrultusunda üyelerimizin var günlerinde de yanındayız, zor günlerinde de yanındayız. Onlarla birlikte olmak bize ayrı bir mutluluk ve keyif veriyor. Aynı zamanda onlarla iç içe olmaktan güç alıyoruz. Çünkü sendikal faaliyetleri yürütürken, en büyük gücü ve desteği, üyelerimiz olan çalışanlardan alıyoruz. İşçi kardeşlerimizin bizlere vereceği yetki ve görevle, çalışmalarımıza ve mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.