Gaziantep’te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın önceliğinin eğitim olduğunu ifade eden MAREV Başkanı Abdülkerim Aslan, eğitim adına yürütülen birçok projeyle öğrencilere destek sağladıklarını ifade etti.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler veren MAREV Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri Türkiye’nin kalkınmasında eğitimin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ifade etti.
MAREV’in Gaziantep’te gerçekleştirdiği projeler hakkında Vali Ali Yerlikaya’ya bilgiler veren Başkan Abdulkerim Aslan MAREV’in İnsanların en fazla gereksinim duydukları sosyal ve kültürel alanlarda karşılıksız hizmet, toplumda yardımlaşma ve dayanışma gibi üstün ilkeleri benimsediğini vurgulayarak, “Eğitim konusunu da önemseyerek birçok faaliyette bulunuyoruz. Yardıma muhtaç öğrencilerimize burs veriyoruz. Yetersiz kaldıkları derslerde Mardinli hocalarımızdan destek alarak onlara hafta sonları ders veriyoruz. Eğitimli insan sayısı arttıkça inanıyoruz ki ülkemiz kalkınacak vatanına milletine hayırlı evlatların sayısı da artacak” dedi.
MAREV’in STK’lar arasında bir marka haline geldiğini ve Türkiye’de önemli bir vizyona sahip olduğunu ifade eden İş Adamı Mahsum Altunkaya’da yapılan en büyük hizmetlerin Gaziantep’e yapıldığını belirterek, “MAREV sadece Mardin için değil, aynı zamanda Gaziantep içinde çalışan Gazianteplilerin de önemli bir vakfıdır. Bizler Mardin’de doğduk ama Gaziantep’te yaşıyoruz. Doğduğumuz yer kadar yaşadığımız yere de hizmet etmek bizler için önemli. Bu felsefeyle hareket ederek MAREV’in sadece Mardinlilerin değil, Gazianteplilerin ve Türkiye’nin bir vakfı olduğunu düşünüyoruz. Hizmetlerimizde şehir milliyetçiliği yapmıyoruz. Özellikle eğitim alanında yaptığımız hizmetlerimizde bizim için önemli olan yardıma muhtaç olan öğrencinin doğduğu şehir değil, onun bu verilecek desteği hak edip etmediğidir. Eğitim alanındaki hizmetlerimize paralel olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmada önemli önceliklerimizdir. MAREV’in sahip olduğu sosyal tesisler bütün Gazianteplilerin özellikle taziye başta olmak üzere ihtiyaç duydukları organizasyonlara ücretsiz tahsis edilmektedir. MAREV ulusal bir vizyon ve misyona sahiptir” dedi.
Vali Ali Yerlikaya da, Gaziantep’te göreve başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MAREV yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyarete Mardinli iş adamları Mahsum Altunkaya ve Abdülhadi Çelik’in yanı sıra MAREV Başkanı Abdülkerim Aslan, Başkan Yardımcısı Abdulkadir Güzel, yönetim kurulu üyeleri Nurullah Tosun, M. Ali Durmaz, Seyit Yusuf Akan ve Mehmet Akan katıldı.