Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBÜKAM) Müdürü Doç. Dr. Asena Altın Gülova, Kadına yönelik şiddetin son kurbanlarından Özgecan Aslan’ın hayatının baharında hunharca katledilmesini kınadıklarını belirterek, toplumsal yara halini alan kadın cinayetlerinin topyekün kültürel mücadele ile olacağını söyledi.
Yaptığı yazılı açıklamada, “Kamuoyunda tartışıldığı gibi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yasal düzenlemeler tek başına yeterli olmamaktadır” diyen Doç. Dr. Gülova, “Toplumsal bir yara halini alan bu sorunun çözümünde topyekün kültürel bir mücadelenin başlatılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Gülova açıklamasında şunları kaydetti:
“Bir toplum kadınlarının gücü kadar güçlüdür. Unutmayalım ki, kadınlar kendilerini ne kadar güvencede ve güçlü hissederlerse o ölçüde, daha üretken, daha huzurlu ve mutlu bireyler olarak toplumsal gelişmeye ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulanabilirler. Celal Bayar Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (CBÜKAM) olarak kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede sosyal sorumluluğumuzun bilinci ve yüksek duyarlılığımızla daha fazla çaba göstereceğimizi duyuruyoruz. Son olmasını dilediğimiz bu vahşice saldırıyı kınıyor, kurbanı olan Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, tarifsiz acı ve keder içerisindeki ailesine başsağlığı diliyoruz.”