CHP PM Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof Dr. Gaye Usluer, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşların evlerine konuk oluyor ve gençlerle buluşarak onların sorunlarını dinliyor.
Ev ziyaretlerinde CHP’nin seçim bildirgesini de halka anlatan Prof. Dr. Usluer, “Bu ülkede açlık sınırı bin 348 lira; bu barınma yemek ve yakacak ihtiyaçlarının karşılanması demek. En düşük ücret bin500 lira olacak dedik, onlar dedi ki; ‘Kaynağı nerden bulacaksınız?’ İktidar her şeye kaynak buluyor, parayı saraya, kanala gömüyor, bir kadınla konuştum, ‘Konya’ya gidemiyorum’ dedi. Hızlı tren iyi ama benim vatandaşım parası olmadığı için hızlı trene binemiyorsa, bu bir işe yaramaz. Biz parayı yerin altına değil, insana yatıracağız. Böylece insanın verimliliği artacak, ilk 100 günde bunları yapacağız. İlk 1 yılda eşitlik, özgürlük, hukukun üstünlüğü, bilgi ve teknolojiye dayalı üretime geçeceğiz” ifadelerini kullandı.
DESTEK İSTEDİ
Köylerde tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması sanayinin ilerlemesi için bilim ve teknolojiye dayalı verimli üretime geçileceğini anlatan Prof. Dr. Gaye Usluer, şöyle konuştu:
“Böylece istihdam da artacak ve refah tabana yayılacak. Bir zenginleşen grup var, her geçen gün daha da zenginleşmiş. Refah dağılımında bir sorunumuz var demek ki. Önce refah düzeyindeki artışı, sonrasında da bunun sürdürülebilirliğini sağlamak amacımız. Aile sigortasında hedef; her eve en az 740 lira gelir gelmesini sağlamak, ne zamana kadar o evden biri iş bulana kadar. Aile sigortası çıktığında para kadının bankadaki hesabına yatacak, kadın o parayı evi çocukları için harcayabilsin diye. Engelliler, öğrenciler, işçiler, emekliler toplumun her kesimini kucaklayan bir program bu. Bu seçimde genel başkanımız adına sizlerden yetki istiyoruz. Biz diyoruz ki 7 Haziran seçimlerinde gelin bizi destekleyin.”
800 BİN KİŞİ KREDİ KARTLARINI ÖDEYEMEZ DURUMDA
"Bugün Türkiye’de gelinen her noktanın nedeni sağ partilerdir, CHP değildir” diye konuşan Prof. Dr. Usluer, “Bugün büyük marketler var, herkesin kredi kartı var, bugün 800 bin kişi kredi kartını ödeyemez durumda,50 bin kişi takipte, 90 bin kişi bu nedenle hapse girdi çıktı. 1998 yılında çiftçiye 16 bin lira destek veren CHP’dir, Ecevit’tir. Şimdi çiftçiyi dışarı bağımlı yaptın, ithal tohum aldırdın, bir kere ürün veriyor. Böyle bir ekonomi ile ülkeyi yönettiğinde korku salarsın ya bunlar gittiğinde daha kötü olursa diye düşündüğü için insanlar onlara oy verdi” ifadelerini kullandı.
OTURUP ŞİKAYET ETMEYELİM
İnsanları aç bırakarak, onlara ideolojilerini unutturduklarını söyleyen vatandaşlar, “İnsanlar karnını doyurma derdine düştü, korku oluşturarak kendilerine mahkum ettiler. Genel başkanımız diyor ki "korkmayın, yılmayın, sinmeyin demokrasi böyle gelecek, sandıkta bağımsızsınız, burada baskı yok” dedi.
Sandıklarda oyların doğru sayılmadığından şüphelendiğini anlatan bir vatandaşa cevap veren Prof. Dr. Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Müşahit yapalım seni, gözlemci partilerin müşahit kartları oluyor sandık görevlisi ile tüm haklara sahip, ama para almıyor. Her şeye müdahil oluyorsunuz, ben de yapmıştım, 2007’de sandık başkanı AKP’liydi diyor ki; ‘Bu CHP’ye basmış ama taşırmış, bunu iptal edelim, ama AKP’de aynı şey olunca bunu geçerli kabul ediyor. Dolayısıyla sandıklarda da olmamız gerekiyor. Partiyi güçlendiren seçmenleridir, sandıkta oylarımıza da sahip çıkmamız gerekiyor. CHP’ye kızıyoruz, ama oturup evde televizyon izliyoruz ona katkı sunmuyoruz. Oturup şikayet etmeyelim, herkes sandık açıldığında orada olsa yeter.”