Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nde Türkçe öğrenen 3. dönem uluslararası öğrencilerin dil becerilerini sergilediği “Türkçe Öğreniyorum” isimli şenlik, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Şenlik açılışında konuşan ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral, merkezin üçüncü dönemini 65 farklı ülkeden 200 öğrenci ile sürdürdüğünü ve üç yılda 500 uluslararası öğrencinin Türkçe öğrenmek için ESOGÜ’de misafir edildiğini kaydetti. Eskişehir’in coğrafi, ekonomik ve sosyal ortamı dolayısıyla burslu öğrencilerin yanı sıra burslu olmayan öğrenciler tarafından da tercih edildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral, bunun da Eskişehir’in uluslararasılaşmasına katkı yaptığını söyledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 2012 yılında açılan TÖMER’in ESOGÜ’nün gururu olduğunu belirtirken, uluslararası öğrenciler vasıtasıyla üniversitenin lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde uluslararası çalışmalarının zenginleşeceğini ve ülkelerarası işbirliklerinin yolunun da açılacağını ifade etti. Uluslararası öğrencilerin TÖMER’de Türkçe’nin yanı sıra Türk kültürünü de öğrendiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu öğrencilerin ülkelerine döndükten sonra ESOGÜ, Eskişehir ve Türkiye’nin gönüllü tanıtım elçileri olacaklarını söyledi.