Geçtiğimiz ay İzmir’de hayata veda eden ünlü sanatçı Müzeyyen Senar, Konak Belediyesi’nce adına düzenlenen bir konserle anıldı.
Geçtiğimiz ay İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Müzeyyen Senar, Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda gerçekleştirdiği konserle anıldı. ‘Cumhuriyet’in Divası Müzeyyen Senar’ anma konserinde Nazende Fasıl Grubu sahne aldı. Salonu dolduran İzmirliler 97 yaşında yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği’nin duayenlerinden Müzeyyen Senar’ı müzik yaşamı boyunca seslendirdiği ve her biri dillerden düşmeyen şarkılarıyla andı.
Ayla Sergün’ün sunumunu üstlendiği gecede Şef Ayten Altıner yönetimdeki Nazende Fasıl Grubu konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede ‘Benzemez Kimse Sana’, ‘Sevmekten Kim Usanır’, ‘Ormancı’, ‘Feraye’ gibi Cumhuriyet’in Divası Senar’la bütünleşen eserler seslendirildi. İki bölümden oluşan konserin ikinci yarısında bu kez Türk beste ve güftecisi Neveser Kökdeş’in eserlerine yer verildi. Yaklaşık 25 şarkıyı yorumlayan Nazende Fasıl Grubu başarılı performansıyla izleyenlerden tam not aldı. Büyük beğeni toplayan konserde davetliler de söylenen şarkılara eşlik etti.