ADANA, () - PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi'nin Dayanışma yemeğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı.

Sular VİP Salonu'nda düzenlenen yemeğe CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Güneş Arslan, zorunlu din dersinin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane olması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması ve Madımak Oteli'nin müze yapılması taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Hükümete seslenen Arslan, "13 yıllık iktidarınız boyunca Alevilere yönelik uyguladığınız ayrımcı politikalardan vazgeçin. Eşit yurttaşlık taleplerimizi ertelemeden kabul edin. Biz aleviler ancak haklarımızla var olacağımızın bilincindeyiz. Bu bilinci karartmaya izin vermeyeceğiz. Siyasi iktidar her alanda saldırılarını sürdürüyor. Yaşam tarzımıza müdahale etmesi de bu saldırılarından sadece biridir. Biz kimsenin inancıyla uğraşmayız. Başkasının da bizim inancımızla uğraşmasına müsaade etmeyiz. Ülkemizi karanlığa sürüklemeye çalışanlara inat mücadelemizi birlikte yürütmeliyiz" diye konuştu.

Dayanışma yemeği Pir Sultan Abdal Kültür Derneği korusu ile sanatçı Serkan Yontar'ın türkülerini seslendirmesiyle devam etti.

FOTOĞRAFLI