Büyükşehir Belediyesi, kış aylarına girerken yaşanması muhtemel sıkışıklıkları önlemek amacıyla Başkentlilere baca temizliklerini yaz sezonunda yaptırmalarını öneriyor.
Her yıl mutlaka yaptırılması gereken baca temizliğini yaz aylarında yaptıran vatandaşların hem sıra beklemeden, hem de indirimli tarifeden yaralanacağını belirten İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara fiyatlarda yüzde 25 indirim yapılacağını bildirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen çok sayıdaki baca temizliği talebini zamana yayarak daha verimli çalışmak ve isteklere daha kısa zamanda cevap vermek amacıyla kampanya başlattı. Bacalarını 15 Eylül 2015 tarihine kadar temizleten kişilere yüzde 25 indirim yapılacak.
Kış aylarında görülen karbon monoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, vatandaşlara bir an önce apartman, konut ve işyerlerinin bacalarını temizlettirmelerini tavsiye ettiler.
-YILDA EN AZ BİR KERE UZMANINA TEMİZLETİN-
Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu vurgulayan yetkililer, bacaların normal soba, doğalgaz ya da katı yakıtlı olması fark etmediğini, bacaların mutlaka yılda bir defa temizletilmesi gerektiğini kaydettiler.
Vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmalarının yanlış bir yöntem olduğunu ifade eden yetkililer, bu yöntemlerin baca duvarının yıkılması ve tahribi gibi sonuçlarla daha pahalı inşaat masraflarına neden olacağı uyarısında da bulundular.
Bacaların temizlenmesi için İtfaiye Daire Başkanlığı’na gelerek randevu alınması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların 341 41 60/ 11 44 ve 1145 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alabileceklerini kaydettiler.
Baca temizliği için Turgut Özal Bulvarı Numara 9, Ata Sanayi bitişiği / Akköprü adresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri ve ücretin yatırılması gerekiyor.
Vezneler ise 08.00 -16.00 saatleri arasında hizmet veriyor.