Sarımsak özünden şampuan üreteren Zigavus, Avrupa’da eczanelerden sonra zincir marketlerin raflarına da giriyor.
Sarımsak özünden şampuan üreterek saç dökülmesi kategorisinde Avrupa ülkelerindeki eczanelerde satılan ilk Türk şampuanı olma unvanını alan Zigavus, çok yakında Avrupa’daki zincir marketlerin raflarında da yerini alacağı açıklandı. Ülkemizde ilk kez Zigavus İlaç Kozmetik tarafından üretilen Zigavus marka sarımsaklı şampuanlar, bugün Türkiye’nin yanı sıra, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 20’yi aşkın ülkede eczanelerde satılacak. Avrupa ülkelerinde eczanelerde satılan ilk Türk şampuanı olma unvanını kazanan Zigavus şampuanlar, çok yakın bir tarihte Avrupa’nın seçkin zincir marketlerinde de raflardaki yerini alacak.
Zigavus markasıyla Türkiye’de 28 bini aşkın eczanede ürünlerinin satışının yapıldığını ifade eden Zigavus Genel Müdürü Yılmaz Polat, aynı zamanda Avrupa ülkelerinde eczanelerde satılan ilk Türk şampuanı olduklarını kaydetti. Zigavus şampuanla kazandıkları tecrübeleri önümüzdeki dönemde en iyi şekilde değerlendireceklerini vurgulayan Polat; "Eczanelerde satışı yapılan Zigavus markalı şampuanlarımızla oluşturduğumuz yurtdışı distribütörlük ağına, hem yurtdışında, hem yurtiçinde yeni bayilikler ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bunun yanı sıra, Private Label olarak birçok firmayla da görüşmelerimiz sürüyor. Ürünlerimizin satışı halen Avrupa’nın seçkin eczanelerinde devam ediyor. Kısa bir süre sonra Zigavus olarak Avrupa ülkelerindeki çok sayıda eczanenin yanı sıra, Avrupa’nın ulusal market zincirlerinde de olacağız. Bu, ülkemiz adına büyük bir gurur olacaktır" ifadelerini kullandı.
İHRACATTA HEDEF 70 ÜLKE
2016 sonuna dek ihracat yaptıkları ülke sayısını 20’den 70’e çıkartmayı hedeflediklerini ifade eden Genel Müdür Yılmaz Polat, "Zigavus olarak bugün ihracat yaptığımız ülkelerin sayısını kısa sürede 20’yi aşmış durumda. Bu ülkeler arasında; Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, Irak, Azerbaycan, Özbekistan, Belçika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ermenistan ve diğer Avrupa ülkeleri bulunuyor. Zigavus olarak 2016 yılı sonuna dek kapasitemizi üç kat arttırarak ihracat yaptığımız ülke sayısını 70’e çıkarmayı planlıyoruz" dedi.