SURİYE'deki iç savaşta eşi öldürülünce 3 çocuğu ile Türkiye’ye sığınan, İstanbul'da Suriyeli çocuklar için açılan okulda 6 aydan bu yana yatıp-kalkmak zorunda kalan 26 yaşındaki Nebile Hırh'a, Avcılar Belediyesi'nden yardım eli uzandı.
Nebile Hırh, Suriye'nin başkenti Şam'da eşinin öldürülmesi üzerine çocukları Firaz, Melik ve Cudi ile birlikte ülkesinden kaçarak İstanbul'a geldi. Avcılar'da Suriyeli çocukların eğitildiği okula 3 çocuğu ile geçici olarak yerleşen ve burada hizmetli olarak çalışan Nebile Hırh, yüzde 57 oranında işitme kaybı olan ve ağrıları giderek artan oğlu Fıraz’ı da tedavi ettiremedi. Barınmaya elverişli olmayan okulda daha fazla kalamayacağını görünce bir binanın bodrum katında 400 TL ev kiralayan Nebile Hırh, burasını boyatı ancak içine koyacak eşya bulamadı.
KADIN BAŞKAN DAN DESTEK ZİYARETİ VE MUAYENE
Suriyeli kadının çocukları ile yaşam çabasını 'nın haberinden öğrenen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Sosyal Yardım İşleri ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne talimat vererek gereken yardımın yapılmasını istedi. Görevliler bodrum katını temizlerken, kadın ve 3 çocuğunun kullanabileceği eşyalar da satın alınarak yerleştirildi. Başkan Benli, aylar sonra çocukları ile bir eve yerleşen Nebile Hır'ı ziyaret eden Başkan Benli, burada güven ve huzur içerisinde yaşamalarını diledi. Asıl mesleği doktorluk olan Başkan Benli, yanında getirdiği hekim önlüğünü de giyerek, çocuklardan Firaz ile iki kardeşini de muayene etti. Hasta çocuğun hastaneye götürülerek tedavi ettirileceği belirtildi. 
"DİL, DİN, IRKINA BAKILAMAZ"
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Suriye’deki iç savaşta eşini kaybeden, çocukları ile kaçmak zorunda kalan çaresizlik içerisinde kıvranan bu kadına yardım etme ve destek olmanın öncelikle bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Benli, "Çok zor durumdaki bu kadın ve çocuklarına verdiğimiz destek; dili, dini, ırkı ne olursa olsun kadın ve çocuk olgusuna karşı taşıdığımız sosyal sorumluluğun gereğidir. 'Önce insan' parolası ile hareket ediyoruz. Çocukları ile çaresizlik içerisinde kıvranan bu kadın ve çocuklarına sessiz kalamazdık" dedi
Hiç beklemediği bir destek gördüğünü belirten Nebile Hırh, "Çocuklarım aylar sonra kendilerine ait yataklarda rahat ve huzur içerisinde uyudu. Bir anne olarak bu günleri görebildiğim için çok mutluyum" dedi.
Avcılar Kaymakamlığı da, Suriyeli kadına, 5 aylık kirası veçocukların eğitim ve bakımı için ayda 100 TL verileceğini bildirdi.

FOTOĞRAFLI