Eskişehir Valiliği personeli, Vali Güngör Azim Tuna’nın öncülüğünde Kızılay’a kan bağışında bulundu.
Valilik meydanındaki Kızılay TIR’ındaki bağış sırasında konuşan ve kurum çalışanlarının kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergilediklerini belirten Vali Tuna, sağlığı uygun herkesi kan vermeye davet etti. Valilik personeli ile birlikte gönüllü olarak kan verdiklerini açıklayan Vali Tuna, “Vatandaşımızın ihtiyaç halinde bu konu hakkında zaten duyarlı olduğunu biliyoruz. Kızılay, teknik anlamda artık bu konuda uzmanlaştı. Kanı alıp, belirli bir süre muhafaza etme imkanları var. Bu noktada farkındalığı artırmak diğer kamu kurumlarımıza örnek olmak için valilik personeli olarak katkıda bulunmak istedik” dedi.
Sağlık sorunu olmayanların belirli dönemlerde kan vermesi gerektiğini belirten Vali Tuna, kan vermenin insan sağlığı açısından tavsiye edildiğini söyledi. Durumu müsait olanların altı ayda veya senede bir kere kan vermesini gerektiğini savunan Vali Tuna, “Bu vesileyle, Türk Kızılay’ına destek olmak için insanımıza çağrıda bulunuyoruz. Her manada Kızılay’ımız çok güzel işler yapıyor. Her türlü acil durumlarda ihtiyatlı ve tedbirli olmak lazım. O noktada bizde vatandaşlar olarak görevimizi ve katkımızı yapmak istiyoruz. Kızılay’a yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Zaman zaman valilik önünde, zaman zaman da Espark önünde geçici kan verme merkezinin kurulduğunu hatırlatan Vali Tuna, bütün Eskişehirlileri kan vermeye davet ederek, “Kan Bağışında Bulunalım” çağrısı yaptı. Daha sonra Vali Yardımcıları ve Valilik personeli ile birlikte kan veren Vali Tuna, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Eskişehir’de kan bağışının oldukça yoğun olduğunu öğrenen Vali Tuna, yapılan bağışların diğer illerden gelen hastalara da faydası olduğunu aktardı. Duyarlılığından dolayı Eskişehir halkını tebrik eden Tuna, “Bu noktada Eskişehir halkının oldukça duyarlı olduğu görülüyor” şeklinde ifade kullandı.
Öğrencilerin, son zamanlarda daha çok kan verdiğini öğrenen Vali Tuna, “Gençlere ve öğrencilere özellikle teşekkür etmek lazım. Toplumsal duyarlılık açısından, demek ki gençlerimizin bu konuya daha fazla duyarlı” dedi.
Kan verme esnasında duygularını dile getiren Vali Tuna, kan bağışında bulunma çağrısını yineledi. İnsanın kendi vücudundan çıkan bir parçanın, başka bir insanın sağlığına kavuşmasına etki sağladığını anlatan Vali Tuna, bunun maddiyatla ölçülemeyecek bir şey olduğunu belirtti.