Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin’de birkaç gündür yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürürken, kalınlığı yer yer 1 metreyi bulan kar nedeniyle mahsur kalan hastaların sağlık birimlerine ulaştırılması için de çaba harcıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz ilçelerine bağlı yüksek rakımlı 30 mahallede, 7 ekip ve 20 kar temizleme aracı ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipleri ayrıca, yolların buzlanmasına bağlı meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için tuzlama çalışması yapıyor.
Öte yandan, ekipler, kar nedeniyle yolların kapanması yüzünden sağlık birimlerine ulaşamayan hastalara da yardım ediyor. Toroslar ilçesine bağlı Alanyalı ve Sadiye Mahalleleri’nde karda mahsur kalan iki hastanın imdadına da ekipler yetişti. Alanyalı Mahallesi, Kuyualan mevkiinde rahatsızlanan 60 yaşındaki Nesibe Oksal’ı almak için giden ambulansın, yolun kar yağışından ulaşıma kapanması nedeniyle yolda kalması üzerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri ambulansın yolunu açarak, hastaya ulaşılmasını sağladı. Ekipler, Sadiye Mahallesi’nde rahatsızlanan Hayriye Yıldız’ı ise kar temizleme araçlarıyla bulunduğu yerden alarak, sağlık birimlerine ulaştırdı.