Çorum’un Kargı ilçesinde yeni kurulan Muhtarlar Dayanışma Derneği’nin açılışı yapıldı.
Açılışa Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Süleyman Erden, Kargı Müftüsü Bayram Çelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Muhtarlar Dayanışma Dernek Başkanı Muharrem Türk, 24 köy ve mahalle muhtarı ile derneği kurduklarını belirterek, “Bu dernek ilçemizde bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek adına çalışmalarımızı yaparak tüm muhtarlarımızı bir çatı altında topladık. Artık muhtarlarımızın sesini daha güçlü bir şekilde duyuracağımıza inanıyorum. Derneğimizin kurulmasında başta kaymakamımız sayın Ali Erdoğan beye ve tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
Derneğin 24 muhtarın bir araya gelerek kurulmasına rağmen Kargı’da 64 muhtar bulunduğunu belirten Türk, amaçlarının tüm muhtarları dernek çatısı altında buluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece başarılmayacak şey yoktur. Bu şekilde Kargı’da muhtarların bir araya gelmiş olması beni fazlasıyla memnun etti. Derneğiniz hepinize hayırlı uğurlu olsun " şeklinde konuştu.