DÜZCE (AA) - Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Topuk Yaylası'nda düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları, maraton parkuru ile sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi tarafından organize edilen yarışlara yurt içi ve yurt dışından toplam 76 sporcu katıldı.

Yarışların ikinci gününde sporcular, Topuk Yaylası'nda başlayan ve aynı noktada sona eren yaklaşık 42 kilometrelik maraton parkurunu geçti. 

Yarışma sonucunda, erkekler 23 yaş altı kategorisinde Brisaspor'dan Yunus Emre Yılmaz, elit erkeklerde aynı takımdan Abdülkadir Kelleci, elit kadınlarda Türk Milli Takımı'ndan Esra Kürkçü, master erkekler +30 yaş kategorisinde Bursa'dan ferdi olarak katılan Gökhan Uzuntaş, master erkekler +40 yaş kategorisinde ise İstanbul'dan ferdi olarak katılan Bora Tilki birinciliği elde etti. 

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, organizasyonla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ilk defa uluslararası bisiklet yarışlarının gerçekleştirildiğini söyledi. 

Yarışları izleyen hakem heyetinden olumlu not aldıklarını belirten Koca, "İnşallah burada daha üst kategorilerde dağ bisikleti yarışları düzenleyeceğiz. Burası Türkiye'nin en büyük iki metropolü olan İstanbul ve Ankara'nın tam orta noktasında. Yaklaşık 30 milyon insanın iki saatlik otomobil yolculuğu ile ulaşabileceği, her türlü doğa sporunu yapabileceği bir merkez" diye konuştu.