Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan, üreteciler olarak, ’Hayvan Hastalıkları Araştırma ve Tespit Labaratuvarı’na ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Atakan, yaptığı açıklamada, birlik olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklemelerinden Kütahyalı üreticilere ve kent ekonomisine 8 yılda toplam 20 milyon 128 bin TL katkı sağladıklarını ifade etti.
Bahattin Atakan, "2008 yılında kurulan birliğimiz hedefleri arasında 2 önemli proje bulunmaktadır.Bunlardan birincisi koç ve teke deposudur. Bu proje kapsamında birliğin damızlık koç ve teke üretmek amacı ile damızlık işletmesi oluşturulması ve belli bir üretim seviyesine ulaştıktan sonra damızlık vasıfları çok yüksek hastalıklardan arii damızlık koç ve tekeleri üyelerimize ücretsiz dağıtmak hedeflenmektedir.Diğer projemiz ise üreticilerimizin kayıplarını azaltmak verimlerini artırmak amacıyla hayvan hastalıklarının zamanında ve doğru tespiti için ’Hayvan Hastalıkları Araştırma ve Tespit Labaratuvarı’ kurmak istiyoruz. Amacımız Kütahya’mızdaki küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerimizin bakanlığımızın sağladığı desteklerden eksiksiz olarak faydalanması ve üreticilerimizin kayıpsız yüksek verimli ürünler elde etmesidir" ifadelerini kullandı. (EFE)