KASTAMONU (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Kastamonu'da düzenlenen gençlik kampına katılan 220 genç, İnebolu ilçesini gezdi.

Balıkesir, Çanakkale, Adana, Şırnak, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Niğde'den gelen 18-22 yaş grubu 220 genç, İnebolu'daki kültürü tanıma fırsatı buldu, deniz turuna çıktı. 

Belediye Başkanı Engin Uzuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin organizasyon kapsamında ilçeyi gezip görme imkanı bulduğunu söyledi. 

Grupları belediyeye ait gemiyle bir saatlik deniz turuna çıkardıklarını belirten Uzuner, "Aralarında ilk defa gemiye binenler var. Gençler bu geziden büyük keyif alıyor ve ilçemizden memnun ayrılıyor. Kişi başı 10 lira olan deniz turunun ücretini Gençlik ve Spor Bakanlığı karşılıyor" diye konuştu. 

Grup lideri Hilva Çilkız da ilçedeki kültürü tanıma fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Bir haftadır Kastamonu'dayız. Çok güzel deniz turumuz oldu. İnebolu'nun güzelliklerini görme imkanı bulduk. Bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İnebolu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.