İzmir Okullar arası Yıldız-Genç Erkekler Güreş Turnuva’sında Gaziemir rüzgarı esti. Gaziemir Belediyesi Güreş Takımı turnuvada üçüncü olurken, bireysel olarak yarışan Gaziemirli güreşçiler ise derece kazanarak kürsüdeki yerini aldı.
109 okul ile 462 güreşçinin katıldığı İzmir Okullar arası Yıldız-Genç Erkekler Güreş Turnuvası’nda Gaziemirli güreşçiler, takım olarak üçüncülük kazanırken, Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü adına bireysel yarışan sporcular da madalyaları topladı. İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvada rakiplerine minderi dar ederek madalyaları toplayan Gaziemir Belediyesi güreşçilerinden, 76 kiloda Sadık Sarpın ve 46 kiloda Ali Yıldız İzmir il birincisi, 63 kiloda Mustafa Sarpın, 54 kiloda Ali Altunkaya ve 85 kiloda Yunus Bozdağ İzmir il ikincisi, 42 kiloda Sedat Ildız, 50 kiloda Yasin Yağcı, 54 kiloda Ömer Kaymaz ve 100 kiloda Nevzat Dönmez ise İzmir il üçüncüsü oldu.
“HEDEF MİLLİ TAKIM”
2009 yılından sonra büyük başarılar kazandıklarını dile getiren güreş takımının antrenörü Ali Mutlu, 15-17 yaş grubunda en iyi takım olduklarını, yoğun ve tempolu çalışmanın meyvelerini aldıklarını söyledi. Kendisi de 8 yıl boyunca güreşen ve daha sonra antrenörlüğe başlayan Mutlu, 40 yıldır güreş sporuyla ilgilendiğini vurgulayarak, “Çok yetenekli sporcularımız var. Amacımız bu sporcularımızın milli takıma girerek uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmeleri” diye konuştu.
Ata sporu güreşe gereken önemin gösterilmediğinden yakınan Mutlu, gençleri güreşe sahip çıkmaya davet etti.