ARTVİN (AA) - Hopa Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran hastalara yönelik olarak Hopa’da bir restoranda kahvaltı düzenlendi.

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Elif Eren, Hopa Devlet Hastanesi olarak sigarayı bırakma kampanyasına başvuruda bulunanlarla bir araya gelmek istedikleri için kahvaltılı toplantı düzenlediklerini ifade etti.

“Sigarayı at, hayatı tat” sloganı ile yaklaşık bir yıl önce hastane bünyesinde sigarayı bırakma polikliniği açtıklarını söyleyen Eren, "Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. Dilek Karadoğan’ın katkılarıyla başlamış olduğumuz sigarayla savaşımız bugün güzel bir kahvaltı etkinliğiyle devam etmektedir” dedi.

Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü Sonnur Yazıcı da yaptığı konuşmada, sigaranın 21. yüzyılın illeti olarak kabul edildiğini, KOAH ve akciğer kanseri başta olmak üzere diğer kanser türlerinin öncelikli sebepleri arasında olduğunu belirtti.

Yazıcı, “Bu kötü alışkanlığı bıraktırmak için polikliniğimize başvuran ve bırakan, bırakmak için çaba harcayan hastalarımızla birlikte olalım diye onları motive etme adına beraber bir gün geçirebilmek için böyle bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Organizasyona destek veren ilaç firmalarının mümessillerine teşekkür ederiz” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Karadoğan, Sağlık Hizmetleri Müdürü Sonnur Yazıcı ile birlikte kahvaltıya katılanları, masalarında ziyaret ederek sorunları dinledi.

Dr. Dilek Karadoğan “Sizlerin çabaları ve azmi sayesinde bu başarıyı yakaladık. Ben sadece sizleri desteğimle ve tavsiyelerimle bu aşamaya getirdim. Kahvaltıda bizleri yalnız bırakmayan idarecilerimize, organizasyonda emeği geçen firmalara ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimizden Rabia Yıldırım ve Özgecan Karasulu’ya da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.