Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- İZMİT kent merkezinde 1974 yılında yapılan ve 41 yıl boyunca 17 valiyi ağırlayan Kocaeli Valiliği’nin eski binasının kent meydanı ve otopark yapılması amacıyla bugün yıkımına başlandı.
Kocaeli'de 41 yıllık hizmet binası olarak kullanılan eski Valilik binası yıkım işlemi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Valilik binası yıkımına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz katıldı.
"KENT MEYDANI İÇİN İLK ADIMI ATIYORUZ"
Yıkım işlemi öncesi çekilen hatıra fotoğrafının ardından basına açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, şöyle konuştu:
"Kent meydanı ve otopark projesinin startını yıkımdan hemen sonra vereceğiz. Kocaeli Valiliği'ne 1974 yılından bu yana hizmet eden eski valilik binası bundan sonrada Kocaeli halkının nefes alacağı bir mekan olarak yine halkımıza hizmet etmeye devam edecek. Bu kapsamda büyük kent meydanı için burada ilk adımı atıyoruz."
41 YILDA 17 VALİYİ AĞIRLADI
1974 yılından günümüze kadar Kocaeli Valiliği yapan Ertuğrul Ünlüer, Turgut Eğilmez, M. Vecdi Gönül, İbrahim Ural, Celal Kaya Can, Fahri Görgülü, M. Hikmet Gülşen, Hüseyin Öğütcen, İhsan Dede, Adnan Darendeliler, Kemal Nehrozoğlu, Memduh Oğuz, Kemal Önal, Erdal Ata, Gökhan Sözer, Ercan Topaca ve kısa bir süre önce de Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu görev yaptı. Binanın yıkım işlemi tamamlandıktan sonra alanda kent meydanı ve otopark yapımı için çalışmalarına başlanacak.

FOTOĞRAFLI