Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Hakkari’nin 188 milyon 331 bin 772,78 TL tutarındaki 844 projesi kabul edilirken, çiftçilere projeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Hakkari’de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın (KKYDP) 9. Etap kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderilen 844 projenin tamamı destekleme kapsamına alınmıştı. Projeler ile ilgili olarak Hakkari Atatürk Kültür Merkezinde düzenlen bilgilendirme toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cüneyt Özbek ile proje başvurusu yapan yatırımcı çiftçiler katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında ekonomik yatırımlarının 9. etap başvuruları kapsamında Hakkari ve ilçelerinde 844 projenin kabul edildiğini söyledi.
Bu projeler ile bölgedeki hayvancılık potansiyelini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, “Hakkari 2015 yılı içerisinde 81 ilden en çok projeyle müracaat yapan il oldu. 844 projemiz kabul edildi. Hakkari’li hemşerilerimiz ağır kış koşullarında bölge halkı için büyük bir öneme sahip olan hayvancılığı yapmaya çalışıyorlar. Kabul gören projelerimiz sayesinde artık hayvancılık daha sağlıklı ve kolay koşullarda yapılabilecek. Bu bölge için büyük bir ekonomik kalkınma girişimidir” dedi.
Yıldırım’dan sonra söz alan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cüneyt Özbek, ise slayt sunumuyla çiftçilere ve yatırımcılara projeler ile ilgili olarak detaylı bilgilendirmeler sundu.
Toplantının sonunda çiftçi ve yatırımcılara projelerin kabul edildiğine dair tebliğ yapılırken, yatırımcıların 1 ay içersinde projelerin hayata geçmesi için gerekli belgeleri ve çalışmaları tamamları istendi.