GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi Güvenlik Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Rektörlük Toplantı Salonunda, Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, üniversite kampüsüne öğrencilerin yanı sıra öğretim görevlisi, güvenlik görevlisi, kampüs çalışanları ve veliler gibi günlük yaklaşık 25 bin kişinin giriş çıkış yaptığını belirterek, "Bu göz önünde bulundurularak güvenlik konusunda iyi çalışmalar yapılıyor ama yapılabilecek daha güzel işler de var. Bu bağlamda, kampüsün giriş çıkışları ve geneli, özel hayatın gizliliğine de dikkat edilmek şartıyla 7/24 güvenlik kameralarıyla kontrol altında olmalı" dedi.

Hırsızlık ve yankesicilik gibi asayişi bozucu hareketlere ve sabotajlara karşı önceden önlem alınması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, "Son günlerde üniversitelerde yaşanan hadiseler ve karşılıklı kutuplaşma, toplumsal kaosa ve çalkantıya neden olabilecek kadar riskli bir durum. Buradan hareketle önümüzdeki seçim döneminde de, toplumsal karışıklık çıkartma amacıyla bir takım sabotajlar olabilir. Bu sebeple öğrencilerimizin olumsuz yönde yönlendirilmelerini önlemek için daha özel çalışmalar da yapılacak" diye konuştu.

Öğrencilerin enerjilerini harcayıp deşarj olabilecekleri etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, ücretsiz konserler, kültürel geziler, kişisel gelişim seminerleriyle halı saha turnuvaları düzenlenmesinin ve öğrencilerin teröre karşı bilinçlendirilmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.