GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, FATİH Projesi kapsamında 301 tablet bilgisayar daha öğrencilere ulaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi ve Gümüşhane Lisesi'nde 102'şer, Türk Telekom Fen Lisesi'nde ise 97 olmak üzere 301 tablet bilgisayarı öğrencilere teslim etti.

Şahinkaya, proje çerçevesinde ilde 2012 yılından itibaren FAZ 1 kapsamında genel lise düzeyinde 8 okulda 158 etkileşimli tahta, ağ altyapısı ve çok fonksiyonlu yazıcı kurulduğunu söyledi.

FAZ 1 çalışmaları çerçevesinde, 9. sınıf öğrencilerinden başlayarak 228 öğretmen ve 998 öğrenciye tablet bilgisayar ulaştırıldığını vurgulayan Şahinkaya, "Okullarımızda görev yapan idareci ve öğretmenlerimize proje kapsamında Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursları verildi. FAZ 1 kapsamında 228 öğretmenimiz ile 2 bin 208 öğrencimizin eğitim öğretim ortamına katkı sağlandı" dedi.

Şahinkaya, FAZ 2 çerçevesinde ise meslek liseleri öncelikli olmak üzere ortaokul ve ilkokulları kapsayan etkileşimli tahta kurulum sürecinin başlatıldığını anlatarak, 19 okulda 386 etkileşimli tahta kurulumunun tamamlandığını ifade etti.

Geriye kalan okullarda da etkileşimli tahta kurulumunun sürdüğünü belirten Şahinkaya, şunları kaydetti:

"Çalışmanın, 2016 yılı Şubat ayına kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Kurulumların tamamlanması ile birlikte FAZ 2 kapsamında da 903 öğretmenimiz ile 10 bin 808 öğrencimizin eğitim öğretim ortamına katkı sağlanmış olacak. FAZ 1 ve FAZ 2 kapsamında ağ altyapısı tamamlanan okullarımızı kapsayan fiber internet hizmeti çalışmasıyla, okullarımızın daha hızlı ve daha güvenli internet ortamına kavuşması sağlanmaktadır. Tablet bilgisayar dağıtımı, FAZ 1 kapsamında proje donanımları kurulan okullarımız öncelikli olmak üzere her yıl devam edecektir."

Şahinkaya, geçen yıl öğrencilere 495 tablet bilgisayar dağıtıldığını anımsatarak, bu yıl dağıtılanlarla sayının 796'ya ulaştığını belirtti.