İzmir’in Aliağa İlçesinde, 24 yıldır faaliyetlerini sürdüren Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Aliağa Şubesi, 24’üncü yaşını yeni merkez binasının açılışı ile kutladı.
Aliağa ilçesinde, yardıma muhtaç birçok aileye çeşitli yardımda bulunan ve başarılı öğrencilere de burs imkanı sağlayan 24’üncü yaşını yeni merkez binasının açılışı ile kutladı. Aliağa Şubesinin Başkanı Dilek Gülboy, yeni dernek binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Şubemizi 24 Ekim 1991 yılında Aliağa’da faaliyete geçirdik. 1928 yılında kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin Türkiye genelinde kuruluşunun 87. Yılını, Aliağa Şubemizin ise 24’üncü yaşını kutluyoruz. Bu bağlamda Derneğimizin yeni ofisinin açılışını da bugüne denk getirdik." dedi.
24 yıldır her türlü sosyal yardımlaşma faaliyetinin içerisinde aktif olarak görev aldıklarını ifade eden Gülboy, şunları kaydetti:
“Derneğimiz 128 kişilik üye sayısına sahip. Faaliyetlerimizden en önemlisi eğitime yaptığımız yardımlardır. Bu kapsamda birçok başarılı öğrenciye burs yardımlarında bulunuyoruz. Burs verdiğimiz öğrencilerin sayısı her yıl artarak devam ediyor. Bunun dışında Ramazan ayında erzak yardımlarında bulunuyoruz. Ayrıca derneğimizin bünyesinde çini kursu da vermekteyiz. Kısa bir süre önce dernek olarak Aliağa’da huzur evi yapılması konusunda imza kampanyası başlattık. Aliağamıza faydalı işler yapmak için buradayız.”