Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı köylerde yaşanacak olası kuraklık nedeniyle tarım arazilerine sulama amaçlı verilecek ödenek meclisten geçirildi.
Iğdır İl Genel Meclisi’nin nisan ayı toplantısında Aralık ilçesine bağlı köylerde yaşanacak olası kuraklık nedeniyle tarım arazilerine sulama amaçlı verilecek ödenek karara bağlandı. Yeşil Iğdır Sulama Birliği Başkanlığı’nın yaşanması muhtemel kuraklık nedeniyle tarım arazilerine sulama amaçlı sondaj kuyusu açılması için talep etmiş olduğu ödenek, Iğdır İl Genel Meclisi üyelerinin ortak kararı ile kabul edildi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda olası bir kuraklık yaşanması halinde halkın sıkıntılarını da göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldıklarını belirten Iğdır İl Genel Meclisi Eş Başkanı A. Kadir Özsular, “Öncelikle bu karar hakkında gereken incelemeleri ve çalışmaları sağlıklı şekilde yürüten Tarım ve Köy İşleri Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu’nda çalışan arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Belki bugün bu kararı almakla tarım arazilerinde yaşanan kuraklık sıkıntısını tam anlamıyla gidermiş olmadık. Ama en azından bir nebze olsun bu sıkıntının giderilmesi için katkıda bulunduk” dedi.
Toplantıda; tarım arazilerine sulama amaçlı ödeneğin verileceği köylerin ise komisyon kararıyla belirleneceği belirtildi.