Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi’nin katkı ve önderliğinde hayırsever işadamlarının destekleriyle yapılacak olan Pınarözü Camisi’nin temeli atıldı.
Temel atma töreni Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Müftü Yusuf Eseroğlu, Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, CHP Belediye Meclis Üyesi ve İşadamı Halil Ercan, İşadamı Mustafa Balıkçı ile mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Pınarözü Cami İmamı Duran Tıraş mevcut Camii binasının yetersiz olması nedeniyle Ereğli Belediyesine müracaat ettiklerini, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in girişimleri sonucu gerekli prosedürlerin aşılmasıyla birlikte hayırsever işadamlarının da katkılarıyla Pınarözü Cami’nin temelinin atılacağını belirterek desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Özkan Özgüven, CHP Belediye Meclis Üyesi ve hayırsever işadamı Halil Ercan ile işadamı Mustafa Balıkçı’ya teşekkür etti.
“Her hayırlı işin ardında cami yapımı vardır” diye konuşan Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu ise cami yanında lojman yapımının da yapılarak hizmete sunulması gerektiğini söyledi.
Camilerin manevi değerlerin başında geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Bu değerlerimize bakmalı ve sahip çıkmalıyız. Pınarözü Mahallemizin Cami binası ömrünü tamamladığı için yeni bir cami yapımı konusunda istişarelerde bulunduk. Çok şükür ki, bugün Belediyemiz katkı ve önderliğinde hayırsever işadamlarımızın katkıları ile Camimizin temelini atacağız. Birlikte açmakta inşallah nasip olur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de, Pınarözü Cami yanında lojmanın da yapılmasını arzu ettiklerini belirtti ve temeli atılacak Pınarözü Camisi’nin hayırlı olmasını diledi.
Okunan duaların ardından Pınarözü Cami’nin temeli atıldı.