Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in futbolun paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğu ve projelerini paylaştığı ‘Futbol Buluşmaları’nın ikincisine Aydınspor 1923’ü temsilen alt yapı koordinatörü Göksel Özdemir katıldı.
İlki 16-17 Mart tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilen organizasyonun İzmir etabındaki toplantısına Aydınspor 1923’ü temsilen Alt Yapı Koordinatörü Göksel Özdemir ve alt yapı hocalarından Soner Hancı ve Oktay Boyraz katıldı. Aydınspor 1923’ü temsilen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le görüş alışverişinde bulunan Özdemir, projelerini ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Futbol Buluşmaları’nda Fatih Terim’in hangi konular üzerinde durduğu yönünde değerlendirmelerde bulunan Aydınspor 1923 Altyapı Koordinatörü Göksel Özdemir, Terim’in yaptığı bu işi çok olumlu bulduğunu ve Türk futbolu için ümit verici olduğunu işaret etti.
"AKADEMİ LİGLERİNE ÖNEM VERİYOR"
Fatih Terim’in alt yapıya ve akademi liglerine yönelik söylediği sözlerinin önem arz ettiğini dikkat çeken Özdemir, “Fatih Terim Türkiye Futbol Direktörü olarak sadece üst yapıda değil Türk futbolunun kalkınabilmesi ve başarının gelecekte yakalanabilmesi için aşağıda çok sağlam bir tabanın oluşturulması gerektiğine inanıyor. Nasıl ki biz alt yapı diyorsak Fatih Terim de Türkiye olarak düşünüyor. Fatih Terim toplantıda sadece üst yapının başarısı değil Türk Futbolu’nun geleceğini kurtarmak mesajı da verdi. Fatih Terim akademi liglerine çok önem veriyor. Spor okullarından ve turnuvalardan seçilen oyuncuların eğitimlerine onların başındaki hocalara çok önem veriyor. Dolayısıyla eğitimcilerin sürekli eğitime tabi tutulmasına yönelik bir program hazırlığı var. Futbol girişim direktörü pozisyonunda olanlar Haziran ayında 4-5 gün eğitime tabi tutulacak. Orada bizim fikirlerimiz alınarak ortak bir akıl çıkarılmaya çalışılacak. Bu anlamda biz de Aydınspor 1923 olarak hazırlıklarımıza başladık. Ne gibi fikirler sunulması yönünde çalışmalar yapacağız” dedi.
“ANTRENÖRLERİN EĞİTİMİNE ÖNCELİK VERİYOR”
Türkiye’de futbolla ilgili olarak yeni bir yapılanmanın içerisine girildiğinin dile getiren Özdemir, “Ben nasıl burada hocalarımdan bir başarı istiyorsam bu anlamda Türkiye olarak da bizlerden başarı istiyorlar. Benim hocalarımın başarısının ölçüsü bir üst kategoriye kaç tane iyi oyuncu verip vermemesidir. Önemli olan profesyonel takıma oyuncu vermektir. Ben hocalarımın karnesini bu şekilde dolduruyorum. Kendi liginde şampiyon olmuş benim için önemli değildir. Ligde 15. Sırada olsun ama bir üst kategoriye oyuncu versin. Amacımızı skora yönelik değil hem spor yapmaya yönelik hem de futbolcu ve insan yetiştirmeye yönelik belirledik. Dolayısıyla Türkiye’de de uygulanması gereken anlayış budur. Federasyonun ve Fatih Terim’in bu felsefeye bağlı olarak antrenörlerin eğitimine öncelik veriyor. Tabi ki taramaların bu anlamda çok iyi yapılması gerekiyor. Lokalde yapılan taramaları bir havuzda toplayacaklar ve bu çalışma her ilde yapılacak. Lokalde yapılanlar süzüle süzüle son havuzda seçilmişler kalacak. Buradan da milli takımların gövdesi oluşacak” diye konuştu.